Rask kaffekake

Rask kaffekake

lær hvordan du lager en rask og smakfull kaffe kake med få ingredienser. perfekt som en søt avslutning på dagen eller til kaffebesøket.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1 1/2 kopper hvetemel
  • 1 1/2 teskjeer bakepulver
  • 6 spiseskjeer hvitt sukker
  • 1/2 teskje salt
  • 1/3 kopp fettstof (for eksempel smør eller margarin)
  • 1/2 kopp melk
  • 1 egg
  • 1/2 teskje vaniljeekstrakt
  • 2 spiseskjeer smør, smeltet
  • 1/2 kopp brunt sukker
  • 2 spiseskjeer hvetemel
  • 1/2 teskje malt kanel

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 220 grader Celsius (425 grader Fahrenheit). Smør og mel en 23 cm (9 tommer) kvadratform.
  2. 2I en stor bolle blander du sammen mel, bakepulver, sukker og salt. Skjær inn smøret med en kakeskrape til det får en konsistens som små erter.
  3. 3I en liten bolle pisker du egget godt, deretter rører du inn melk og vanilje. Tilsett egge-melk-blandingen i melblandingen alt på en gang. Rør forsiktig til det akkurat er blandet.
  4. 4Hell røren i den forberedte formen og jevn ut overflaten. Drypp over smør som er smeltet.
  5. 5I en liten bolle blander du sammen brunt sukker, 2 spiseskjeer mel og 1/2 teskje kanel. Strø dette over kaken.
  6. 6Hell røren i den forberedte formen. Stek i den forvarmede ovnen i 15 til 20 minutter, eller til en kakepinne satt inn i midten av kaken kommer ut ren.