Kremet soppsuppe

Kremet soppsuppe

Lær hvordan du lager en kremet soppsuppe som er perfekt for kalde dager. En enkel oppskrift på en varmende og smakfull suppe.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1/4 kopp smør
  • 1 kopp hakkede shiitakesopp
  • 1 kopp hakkede portobellosopp
  • 2 sjalottløk, hakket
  • 2 spiseskjeer hvetemel
  • 1 boks (410 g) kyllingbuljong
  • 1 kopp fløte
  • salt og pepper etter smak
  • 1 klype malt kanel (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. 1Smelt smøret i en stor kjele over middels høy varme. Surr shiitake-sopp, portobello-sopp og sjalottløk i ca. 5 minutter, eller til de er myke. Rør inn melet til det er jevnt. Spe gradvis med kyllingkraften. Kok opp, rør om, i 5 minutter, eller til suppen er tykk og boblete.
  2. 2Rør inn halv og halv, smak til med salt og pepper, og dryss over kanel. Varm opp, men la det ikke koke.