
Kremet soppsuppe
Lær hvordan du lager en kremet soppsuppe som er perfekt for kalde dager. En enkel oppskrift på en varmende og smakfull suppe.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/4 kopp smør
- 1 kopp hakkede shiitakesopp
- 1 kopp hakkede portobellosopp
- 2 sjalottløk, hakket
- 2 spiseskjeer hvetemel
- 1 boks (410 g) kyllingbuljong
- 1 kopp fløte
- salt og pepper etter smak
- 1 klype malt kanel (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 1Smelt smøret i en stor kjele over middels høy varme. Surr shiitake-sopp, portobello-sopp og sjalottløk i ca. 5 minutter, eller til de er myke. Rør inn melet til det er jevnt. Spe gradvis med kyllingkraften. Kok opp, rør om, i 5 minutter, eller til suppen er tykk og boblete.
- 2Rør inn halv og halv, smak til med salt og pepper, og dryss over kanel. Varm opp, men la det ikke koke.