
Wazzu Tailgate Chili
oppskrift på wazzu tailgate chili, perfekt for kampkvelden. enkel, smakfull og mettende chili for store porsjoner. ideell for sommer- eller høstsesongen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 8
hovedrett
Ingredienser
- 1 pund kjøttdeig av storfe
- 1 pund kjøttdeig av svin
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 1 stor løk, hakket, delt
- 1 grønn paprika, hakket
- 1 habanero, frøet og finhakket
- 2 jalapeño, frøet og finhakket
- 3 fedd hvitløk, finhakket
- 3 spiseskjeer hakket grønn løk
- 3 bokser chili-bønner (à 15 unser)
- 1 boks hakkede tomater (à 14,5 unser)
- 1 boks tomatpuré (à 6 unser)
- 1 boks tomatsaus (à 8 unser)
- 1 flaske lagerøl (à 12 unser)
- 2 spiseskjeer maismel
- 1 kopp vann
- 1/4 kopp chilipulver
- 1 spiseskje malt spisskummen
- 1 teskje hvitløkspulver
- 1/2 teskje cayennepepper
- 1 spiseskje salt
- 1 1/2 teskje malt svart pepper
- 1 kopp revet Cheddar-ost
Fremgangsmåte
- 1Kok opp storfe- og svinekjøtt i en stor stekepanne på middels høy varme til kjøttet er smuldrende, jevnt brunt og ikke lenger rosa. Sil av og kast eventuelt overflødig fett.
- 2I mellomtiden, varm opp olivenoljen i en stor gryte på middels varme. Rør inn 3/4 av løken og all grønn paprika, habanero, jalapeño og hvitløk. Kok og rør til løken har myknet og blitt gjennomsiktig, ca. 5 minutter. Rør det avdryppede kjøttet inn i løkblandingen sammen med grønn løk, chili-bønner, hakkede tomater, tomatpuré, tomatsaus, øl og vann. Strø over maismelet, og krydre med chilipulver, spisskummen, hvitløkspulver, cayennepepper, salt og svart pepper.
- 3La det småkoke på middels varme, og reduser deretter varmen til middels-lav. La det småkoke i minst 2 timer, av og til omrøring. Sett det i kjøleskapet over natten.
- 4Varm opp chilien igjen på middels varme til den begynner å småkoke. Topp individuelle porsjoner av chili med ost og resten av den hakkede løken.