Wazzu Tailgate Chili

Wazzu Tailgate Chili

oppskrift på wazzu tailgate chili, perfekt for kampkvelden. enkel, smakfull og mettende chili for store porsjoner. ideell for sommer- eller høstsesongen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 8
hovedrett

Ingredienser

  • 1 pund kjøttdeig av storfe
  • 1 pund kjøttdeig av svin
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 1 stor løk, hakket, delt
  • 1 grønn paprika, hakket
  • 1 habanero, frøet og finhakket
  • 2 jalapeño, frøet og finhakket
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 3 spiseskjeer hakket grønn løk
  • 3 bokser chili-bønner (à 15 unser)
  • 1 boks hakkede tomater (à 14,5 unser)
  • 1 boks tomatpuré (à 6 unser)
  • 1 boks tomatsaus (à 8 unser)
  • 1 flaske lagerøl (à 12 unser)
  • 2 spiseskjeer maismel
  • 1 kopp vann
  • 1/4 kopp chilipulver
  • 1 spiseskje malt spisskummen
  • 1 teskje hvitløkspulver
  • 1/2 teskje cayennepepper
  • 1 spiseskje salt
  • 1 1/2 teskje malt svart pepper
  • 1 kopp revet Cheddar-ost

Fremgangsmåte

  1. 1Kok opp storfe- og svinekjøtt i en stor stekepanne på middels høy varme til kjøttet er smuldrende, jevnt brunt og ikke lenger rosa. Sil av og kast eventuelt overflødig fett.
  2. 2I mellomtiden, varm opp olivenoljen i en stor gryte på middels varme. Rør inn 3/4 av løken og all grønn paprika, habanero, jalapeño og hvitløk. Kok og rør til løken har myknet og blitt gjennomsiktig, ca. 5 minutter. Rør det avdryppede kjøttet inn i løkblandingen sammen med grønn løk, chili-bønner, hakkede tomater, tomatpuré, tomatsaus, øl og vann. Strø over maismelet, og krydre med chilipulver, spisskummen, hvitløkspulver, cayennepepper, salt og svart pepper.
  3. 3La det småkoke på middels varme, og reduser deretter varmen til middels-lav. La det småkoke i minst 2 timer, av og til omrøring. Sett det i kjøleskapet over natten.
  4. 4Varm opp chilien igjen på middels varme til den begynner å småkoke. Topp individuelle porsjoner av chili med ost og resten av den hakkede løken.