
Tom Ka Gai (Kokosnøttkyllingsuppe)
oppskriften på tom ka gai, en thailandsk kokosnøtt-kyllingsuppe. lær hvordan du lager denne smakfulle og enkle retten hjemme.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 3/4 pund benfri, skinnfri kyllingkjøtt
- 3 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 2 (14 ounces) bokser kokosmelk
- 2 kopper vann
- 2 spiseskjeer finhakket fersk ingefærrot
- 4 spiseskjeer fiskesaus
- 1/4 kopp fersk limejuice
- 1/4 teskje cayennepepper
- 1/2 teskje malt gurkemeie
- 2 spiseskjeer tynne skiver av grønn løk
- 1 spiseskje hakket fersk koriander
Fremgangsmåte
- 1Kutt kyllingen i tynne strimler og stek den i olje i 2 til 3 minutter, til kyllingen blir hvit.
- 2I en kjele, kok opp kokosmelk og vann. Skru ned varmen. Tilsett ingefær, fiskesaus, limesaft, cayennepepper og gurkemeie. La det småkoke til kyllingen er ferdig, ca. 10 til 15 minutter.
- 3Strø over hakket vårløk og frisk koriander, og server rykende varm.