Hello Fresh Mobile Banner
Enkel kylling- og villrisgrateng

Enkel kylling- og villrisgrateng

oppskrift på en enkel og smakfull kylling- og villrisgrateng, perfekt for en rask og næringsrik middag. enkel å lage for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 (3 pounds) stekepytter med kylling
  • vann til å dekke
  • 1 kopp tørr sherry
  • 1 løk, skivet
  • 1/2 kopp skivet selleri
  • 1 1/2 teskjeer salt
  • 1/2 teskje karri pulver
  • 1/2 kopp smør
  • 1 pund ferske sopp
  • 2 (16 unse) pakker langkornet ris og villris-blanding
  • 1 (10,75 unse) boks kondensert soppsuppe
  • 1 kopp rømme

Fremgangsmåte

  1. 1Legg kylling i en dyp kjele og dekk med vann; tilsett sherry, løk, selleri, salt og karri. Kok opp væsken, dekk til kjelen, reduser varmen til middels lav, og la det småkoke til kyllingen ikke lenger er rosa nær benet, omtrent 1 time. En hurtigtermometer som settes inn i den tykkeste delen av låret, nær benet, bør vise 74 grader Celsius (165 grader Fahrenheit).
  2. 2Sil kraften fra kyllingen over i en bolle, og overfør kyllingen til en arbeidsflate for å avkjøle til den er lett å håndtere. Riv kjøttet av bena og skjær det i bitstørrelse. Kast ben, løk og selleri.
  3. 3Varm smør i en stekepanne over middels høy varme; stek sopp til den er gyllenbrun, ca. 10 minutter.
  4. 4Kok opp den reserverte kyllingkraften og villrisen i en stor kjele. Reduser varmen til middels lav, dekk til, og la det småkoke til risen er mør, ca. 45 minutter. Sil av overflødig væske, og luft opp risen med en gaffel. Kok uten lokk i ytterligere 5 minutter.
  5. 5Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
  6. 6Bland kylling, ris og omtrent halvparten av soppen i en 4-liters ildfast form. Rør inn soppsuppen og rømme i en bolle, og bland det inn i kylling- og risblandingen. Fordel resten av soppen i en sirkel på toppen av gratengen.
  7. 7Stek i den forvarmede ovnen til det bobler, ca. 1 time.