Blomkålgrateng

Blomkålgrateng

lær hvordan du lager en deilig blomkålgrateng med denne enkle oppskriften. perfekt som hovedrett eller tilbehør, sunn og rask å lage.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 stor blomkålhode, delt i små buketter
  • 1/2 kopp smør, smeltet
  • 1/4 kopp revet Parmesanost
  • 2/3 kopp italiensk krydret brødsmuler
  • 1 klype salt
  • 1 teskje knuste rød pepperflak
  • 1 kopp revet Cheddarost

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
  2. 2Kok opp 5 centimeter vann i en middels stor kjele. Tilsett blomkål, dekk til, og kok i omtrent 10 minutter. Sil av vannet, og legg blomkålen i en ildfast form på 2 liter.
  3. 3I en liten bolle blander du smør, Parmesanost, brødsmuler, salt og rød pepperflak. Strø blandingen over blomkålen, og topp med Cheddarost.
  4. 4Stek i den forvarmede ovnen i 20 minutter, eller til osten er smeltet og bobler.