
Hasselnøtt- og sjokoladebitermuffins
Lær hvordan du lager deilige hazelnut chocolate chunk muffins. En enkel oppskrift som passer perfekt til frokost, kvelds eller som en søt snacks.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 1 kopp olje til steking
- 3/4 kopp hasselnøtter
- 1 spiseskje allsidig mel
- 2 kopper allsidig mel
- 1/4 kopp hvetegress
- 2/3 kopp brunt sukker
- 1/4 kopp havregryn
- 3 spiseskjeer hasselnøttsmør
- 1 egg
- 1 spiseskje bakepulver
- 1 kopp melk
- 1/2 kopp semisøte sjokoladebiter
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit). Kled en muffinsform med 12 papirformer.
- 2Varm opp oljen til steking i en middels stor, dyp stekepanne over middels høy varme. I en liten bolle, vend hasselnøttene i 1 spiseskje mel for å lett dekke dem. Skje hasselnøttene over den varme oljen, og stek til de er gyldne.
- 3I en middels stor bolle, bland 2 kopper mel, hvetegerm, brunt sukker, havregryn, hasselnøttsmør og egg. Bland godt inn bakepulveret. Rør inn melken, og vend inn sjokoladechipsene. Fordel røren jevnt i den kledde muffinsformen.
- 4Stek i 25 til 30 minutter i den forvarmede ovnen, til en kakepinne satt inn i midten av en muffins kommer ut ren.