
Glutenfrie kjeks
Lær hvordan du lager deilige glutenfrie kjeks med vår enkle oppskrift. Perfekt for glutenintolerante og alle som vil ha et sunnere alternativ.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 1 1/2 kopper sorghummel
- 1 kopp byggmel
- 1/2 kopp tapiokastivelse
- 4 teskjeer bakepulver
- 2 teskjeer xanthan gum
- 1 1/2 teskjeer natron
- 1 1/2 teskjeer salt
- 1/2 kopp kaldt smør
- 1 kopp melk
- 1 egg, pisket
- 1 spiseskje eplesidereddik
- 2 spiseskjeer rismel, eller etter behov
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Smør en bakeplate.
- 2Visp sammen sorghummel, millmel, tapiokastivelse, bakepulver, xanthan gum, natron og salt i en stor bolle. Kutt inn smør med en paideigskutter eller to kniver til det ikke er store biter igjen.
- 3Bland melk, egg og eddik i en liten bolle. Hell det over melet og smøret; rør til deigen samler seg.
- 4Dryss ris mel på en flat arbeidsflate. Kjevle ut deigen til ca. 1/2 tomme tykkelse; stikk ut 15 boller med en utstikker. Legg bollene på bakeplaten.
- 5Stek i den forvarmede ovnen til toppene er gyldne, ca. 15 til 20 minutter.