Glutenfrie kjeks

Glutenfrie kjeks

Lær hvordan du lager deilige glutenfrie kjeks med vår enkle oppskrift. Perfekt for glutenintolerante og alle som vil ha et sunnere alternativ.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk

Ingredienser

  • 1 1/2 kopper sorghummel
  • 1 kopp byggmel
  • 1/2 kopp tapiokastivelse
  • 4 teskjeer bakepulver
  • 2 teskjeer xanthan gum
  • 1 1/2 teskjeer natron
  • 1 1/2 teskjeer salt
  • 1/2 kopp kaldt smør
  • 1 kopp melk
  • 1 egg, pisket
  • 1 spiseskje eplesidereddik
  • 2 spiseskjeer rismel, eller etter behov

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Smør en bakeplate.
  2. 2Visp sammen sorghummel, millmel, tapiokastivelse, bakepulver, xanthan gum, natron og salt i en stor bolle. Kutt inn smør med en paideigskutter eller to kniver til det ikke er store biter igjen.
  3. 3Bland melk, egg og eddik i en liten bolle. Hell det over melet og smøret; rør til deigen samler seg.
  4. 4Dryss ris mel på en flat arbeidsflate. Kjevle ut deigen til ca. 1/2 tomme tykkelse; stikk ut 15 boller med en utstikker. Legg bollene på bakeplaten.
  5. 5Stek i den forvarmede ovnen til toppene er gyldne, ca. 15 til 20 minutter.