
Fyllt oksetunge
oppdag hvordan du lager en saftig og velsmakende fylt oksetunge. enkel oppskrift med steg-for-steg instrukser for en imponerende hovedrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 240 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 storfe-tunge
- 2. 1 kopp hakket røkt skinke
- 3. 6 oliven, finhakket
- 4. 4 fedd hvitløk, finhakket
- 5. 2 teskjeer adobosmakstilsetning
- 6. 1 teskje tørket oregano
- 7. 1 teskje salt
- 8. 2 teskjeer maisolje
- 9. 1 boks (425 g) tomatsaus
Fremgangsmåte
- 11. Kok opp en stor kjele med vann. Tilsett storfetunge; kok til den er lett myknet, ca. 15–20 minutter. Sil av vannet og avkjøl til den er enkel å håndtere, ca. 5 minutter. Skrell av skinnet.
- 22. Bland røkt skinke, oliven, hvitløk, adobo, oregano og salt i en liten bolle.
- 33. Lag snitt i tungen med en skarp kniv; fyll snittene med skinkeblandingen.
- 44. Varm opp olje i den samme gryten på middels varme. Tilsett tungen; kok, vend den ofte, til den er brunet på alle sider, ca. 20 minutter. Ta den ut av gryten og skjær den i mindre biter. Hell tomatsausen i gryten; rør for å skrape opp de brune bitene fra bunnen. Bland tungen i sausen og la det småkoke til smakene har gått inn, ca. 10 minutter.