Hello Fresh Mobile Banner
Blomkål og ost

Blomkål og ost

Lær hvordan du lager en deilig og enkel cauliflower 'n cheese. Perfekt som hovedrett eller tilbehør. Rask og smakfull oppskrift for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 hodekål, trimmet
  • 4 kopper melk
  • 2 spiseskjeer hvetemel
  • 1 spiseskje smør, eller etter smak
  • salt og nykvernet svart pepper etter smak
  • 1 klype hvitløkspulver, eller etter smak (valgfritt)
  • 2 kopper revet Cheddar-ost, delt

Fremgangsmåte

  1. 1Kok opp en kjele med vann; kok blomkålen til den er lett mør, ca. 10 til 15 minutter. Fjern blomkålen fra vannet og sett den i en sil for å renne av i 1 time.
  2. 2Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Plasser blomkålen i en ildfast form.
  3. 3Bland melk, mel, smør, salt, pepper og hvitløkspulver i en kjele; kok opp. Dryss gradvis inn 1 ½ kopp cheddarost i melke-blandingen, og rør konstant til blandingen blir til en tykk saus, ca. 5 minutter. Hell sausen over blomkålen og strø resten av cheddarosten på toppen.
  4. 4Stek i den forvarmede ovnen til blomkålen er mør, ca. 1 time. La den stå i 10 minutter før servering.