
Blomkål og ost
Lær hvordan du lager en deilig og enkel cauliflower 'n cheese. Perfekt som hovedrett eller tilbehør. Rask og smakfull oppskrift for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 hodekål, trimmet
- 4 kopper melk
- 2 spiseskjeer hvetemel
- 1 spiseskje smør, eller etter smak
- salt og nykvernet svart pepper etter smak
- 1 klype hvitløkspulver, eller etter smak (valgfritt)
- 2 kopper revet Cheddar-ost, delt
Fremgangsmåte
- 1Kok opp en kjele med vann; kok blomkålen til den er lett mør, ca. 10 til 15 minutter. Fjern blomkålen fra vannet og sett den i en sil for å renne av i 1 time.
- 2Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Plasser blomkålen i en ildfast form.
- 3Bland melk, mel, smør, salt, pepper og hvitløkspulver i en kjele; kok opp. Dryss gradvis inn 1 ½ kopp cheddarost i melke-blandingen, og rør konstant til blandingen blir til en tykk saus, ca. 5 minutter. Hell sausen over blomkålen og strø resten av cheddarosten på toppen.
- 4Stek i den forvarmede ovnen til blomkålen er mør, ca. 1 time. La den stå i 10 minutter før servering.