Halloumisalat

Halloumisalat

oppskrift på halloumi salat, en frisk og smakfull rett perfekt for sommeren. enkel å lage og full av deilige smaker.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 bunt ruccolaleaves (ruccola)
  • 1 stor tomat, kuttet i terninger
  • 200 gram halloumiost, skivet
  • 1 pitabrød, delt
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ss balsamicoeddik
  • 1 ts honning
  • 1 ts sesamfrø
  • 1/2 ts sennep
  • salt og nykvernet svart pepper etter smak

Fremgangsmåte

  1. 1Bland ruccolasalat og tomat i en stor bolle.
  2. 2Sett ovnracket omtrent 15 centimeter fra varmekilden og forvarm ovnens grillelement.
  3. 3Legg bakepapir på et stekebrett; legg halloumiostskivene oppå.
  4. 4Grill halloumiosten i den forvarmede ovnen til den er lett brunet, ca. 3 minutter. Vend skivene og grill på den andre siden i ca. 3 minutter til. Kutt i terninger; legg dem i bollen.
  5. 5Rist pitabrødet til det er gyldent. Avkjøl til det er sprøtt, ca. 5 minutter. Bryt i små biter; legg dem i bollen.
  6. 6Visp sammen olivenolje, balsamicoeddik, honning, sesamfrø, sennep, salt og pepper i en liten bolle. Hell dressingen over den store bollen; vend salaten forsiktig for å blande.