
Halloumisalat
oppskrift på halloumi salat, en frisk og smakfull rett perfekt for sommeren. enkel å lage og full av deilige smaker.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 bunt ruccolaleaves (ruccola)
- 1 stor tomat, kuttet i terninger
- 200 gram halloumiost, skivet
- 1 pitabrød, delt
- 3 ss olivenolje
- 1 ss balsamicoeddik
- 1 ts honning
- 1 ts sesamfrø
- 1/2 ts sennep
- salt og nykvernet svart pepper etter smak
Fremgangsmåte
- 1Bland ruccolasalat og tomat i en stor bolle.
- 2Sett ovnracket omtrent 15 centimeter fra varmekilden og forvarm ovnens grillelement.
- 3Legg bakepapir på et stekebrett; legg halloumiostskivene oppå.
- 4Grill halloumiosten i den forvarmede ovnen til den er lett brunet, ca. 3 minutter. Vend skivene og grill på den andre siden i ca. 3 minutter til. Kutt i terninger; legg dem i bollen.
- 5Rist pitabrødet til det er gyldent. Avkjøl til det er sprøtt, ca. 5 minutter. Bryt i små biter; legg dem i bollen.
- 6Visp sammen olivenolje, balsamicoeddik, honning, sesamfrø, sennep, salt og pepper i en liten bolle. Hell dressingen over den store bollen; vend salaten forsiktig for å blande.