
Chipotle-suppe med purre og potet
Lær hvordan du lager en kremet chipotle purreløk og potetsuppe. En smakfull og enkel oppskrift for en varmende forrett eller lunsj.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/4 kopp smør
- 2 store purre, hvite og lysegrønne deler, hakket, eller mer etter smak
- salt etter smak
- 1 rød paprika, hakket
- 4 hvitløksfedd, finhakket, eller mer etter smak
- 1 chipotle-pepper i adobo, finhakket, eller mer etter smak
- 1 klype malt spisskummen, eller etter smak
- 1 klype tørket timian, eller etter smak
- hvit pepper etter smak
- 4 kopper grønnsaksbuljong
- 3 Yukon Gold-poteter, hakket
- 1/2 kopp melk
- 1/4 kopp kremfløte
Fremgangsmåte
- 1Smelt smør i en stor gryte over middels lav varme. Tilsett purre og salt; kok, rør ofte, til det er veldig mykt, ca. 20 minutter. Rør inn rød paprika og hvitløk; kok og rør i 2 minutter. Tilsett chipotle-pepper, spisskummen, timian og hvit pepper; kok og rør i 2 minutter.
- 2Rør inn grønnsaksbuljong og poteter i gryten. Kok opp; skru ned varmen og dekk til. La suppen småkoke, rør av og til, til potetene er møre, ca. 30 minutter. Rør inn melk og fløte. Ta av varmen og la den avkjøle litt, 10 til 15 minutter.
- 3Kjør suppen glatt med en stavmikser til ønsket konsistens. La den småkoke til den er gjennomvarm, ca. 5 minutter.