
Boeuf Bourguignon
oppskrift på boeuf bourguignon, en smakfull fransk gryterett med stor kjøttsmak og rike sauser. perfekt for helgen eller spesielle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 210 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/4 kopp vegetabilsk olje
- 5 løk, skivet
- 900 gram magert storfekjøtt, skåret i 2,5 cm terninger
- 1 1/2 ss allsidig mel
- 1/4 ts tørket marjann
- 1/4 ts tørket timian
- nykvernet svart pepper etter smak
- 1 kopp tørr rødvin
- 1/2 kopp storfekraft
- 1 pakke (ca. 225 gram) ferske sopp, skivet
Fremgangsmåte
- 1Varm opp olje i en stor, tykk stekepanne over middels varme. Tilsett løk; kok og rør til den er myk, ca. 10 minutter. Overfør til en bolle.
- 2Kok og rør storfe i den samme pannen til den er brunet, 1 til 2 minutter på hver side. Strø mel, merian, timian og pepper over storfe. Hell rødvin og storfebuljong i pannen; rør godt. Skru ned varmen til lav og la det småkoke til storfe er mørt, 1 ½ til 2 timer.
- 3Rør løk inn i pannen. Tilsett sopp. Kok, mens du rører, til soppen er mør og sausen er tykk og mørkebrun, ca. 30 minutter.