Sitrusfromage med sitron

Sitrusfromage med sitron

Lær hvordan du lager en deilig og frisk english lemon curd hjemme. Perfekt til kaker, pålegg eller dessert. Enkel oppskrift for alle nivåer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1. 1 1/2 kopper ferskpresset sitronsaft
  • 2. 6 egg, pisket
  • 3. 1 kopp usaltet smør, myknet
  • 4. 1 kopp hvitt sukker
  • 5. 1/4 kopp ferskt revet sitronskall

Fremgangsmåte

  1. 11. Bland sitronsaft, egg, smør, sukker og sitronskall i en kjele på 2 liter; kok opp over middels lav varme, mens du rører konstant, til kremen er tykk og akkurat begynner å koke, ca. 8 minutter.
  2. 22. Ta kremen av varmen og la den avkjøle til romtemperatur, rør av og til for å holde overflaten myk, i omtrent 30 minutter. Hell kremen på rene glass, forsegling og oppbevar i kjøleskapet.