
Sitrusfromage med sitron
Lær hvordan du lager en deilig og frisk english lemon curd hjemme. Perfekt til kaker, pålegg eller dessert. Enkel oppskrift for alle nivåer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1. 1 1/2 kopper ferskpresset sitronsaft
- 2. 6 egg, pisket
- 3. 1 kopp usaltet smør, myknet
- 4. 1 kopp hvitt sukker
- 5. 1/4 kopp ferskt revet sitronskall
Fremgangsmåte
- 11. Bland sitronsaft, egg, smør, sukker og sitronskall i en kjele på 2 liter; kok opp over middels lav varme, mens du rører konstant, til kremen er tykk og akkurat begynner å koke, ca. 8 minutter.
- 22. Ta kremen av varmen og la den avkjøle til romtemperatur, rør av og til for å holde overflaten myk, i omtrent 30 minutter. Hell kremen på rene glass, forsegling og oppbevar i kjøleskapet.