
Laks med mango og lime
oppskrift på frisk og smakfull laks med mango og lime, perfekt for sommermiddager og helårskvelder
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 spiseskje smør, smeltet
- 1/2 teskje hvitløkssalt, eller etter smak
- 1 klype malt hvit pepper, eller etter smak
- 1 lime, revet skall og saftet
- 900 gram fersk laksefilet
- 1/2 kopp mangochutney
- 3/4 teskje sriracha-saus, eller mer etter smak
- 2 spiseskjeer hakket frisk koriander
Fremgangsmåte
- 1Bland smør, hvitløk, salt, hvit pepper, limezest og halvparten av limejuicen, og sett resten til side.
- 2Plasser 2 spiseskjeer vann i front og bak på en Panasonic komfyrinduksjonsgrillpanne. Legg laksen med skinnsiden ned på grillpannen, med den tykkeste delen mot midten av pannen.
- 3Pensle smørblandingen over laksen og skyv grillpannen på plass. Lukk ovnsdøren og trykk på "Auto Kok." Velg fisk-innstillingen, 3, og trykk på "Start." Drei på hjulet for å velge 2 pund, og trykk på "Start" igjen.
- 4Rør sammen resten av limejuicen, mango chutney og srirachasaus i en bolle.
- 5Skyv grillpannen ut når det er 4 minutter igjen på timeren. Hell mango- og smørblandingen jevnt over laksen. Skyv grillpannen tilbake på plass, lukk døren, og fortsett å koke til laksen lett flaker seg med en gaffel, ytterligere 2 til 4 minutter.
- 6Ta laksen ut av ovnen og overfør den til en tallerken. Pynt med koriander.