Laks med mango og lime

Laks med mango og lime

oppskrift på frisk og smakfull laks med mango og lime, perfekt for sommermiddager og helårskvelder

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 spiseskje smør, smeltet
  • 1/2 teskje hvitløkssalt, eller etter smak
  • 1 klype malt hvit pepper, eller etter smak
  • 1 lime, revet skall og saftet
  • 900 gram fersk laksefilet
  • 1/2 kopp mangochutney
  • 3/4 teskje sriracha-saus, eller mer etter smak
  • 2 spiseskjeer hakket frisk koriander

Fremgangsmåte

  1. 1Bland smør, hvitløk, salt, hvit pepper, limezest og halvparten av limejuicen, og sett resten til side.
  2. 2Plasser 2 spiseskjeer vann i front og bak på en Panasonic komfyrinduksjonsgrillpanne. Legg laksen med skinnsiden ned på grillpannen, med den tykkeste delen mot midten av pannen.
  3. 3Pensle smørblandingen over laksen og skyv grillpannen på plass. Lukk ovnsdøren og trykk på "Auto Kok." Velg fisk-innstillingen, 3, og trykk på "Start." Drei på hjulet for å velge 2 pund, og trykk på "Start" igjen.
  4. 4Rør sammen resten av limejuicen, mango chutney og srirachasaus i en bolle.
  5. 5Skyv grillpannen ut når det er 4 minutter igjen på timeren. Hell mango- og smørblandingen jevnt over laksen. Skyv grillpannen tilbake på plass, lukk døren, og fortsett å koke til laksen lett flaker seg med en gaffel, ytterligere 2 til 4 minutter.
  6. 6Ta laksen ut av ovnen og overfør den til en tallerken. Pynt med koriander.