
Plommeglasur til svin
Lær hvordan du lager en deilig plommeglasur til svinekjøtt. Perfekt for en smakfull hovedrett med søte og syrlige toner.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 spiseskje matolje
- 3 fedd hvitløk, finhakket
- 1/4 kopp finhakket grønn løk
- 1 (340 gram) krukke plommesyltetøy
- 1/2 kopp chilisaus
- 1/4 kopp hvit druesaft
- 1 spiseskje fersk limejuice
- 1/2 teskje malt allehånde
Fremgangsmåte
- 1Varm opp oljen i en kjele over middels varme. Tilsett hvitløk og grønn løk; kok og rør til grønn løk er myknet, ca. 3 minutter. Rør inn plommesyltetøy, chilisaus, druesaft, limesaft og allehånde. Kok opp blandingen; skru ned varmen til middels-lav, og la det småkoke til sausen tykner, ca. 30 minutter.