Biff- og myk tacos med mangosalsa
Lær hvordan du lager saftige beef soft tacos med frisk mangosalsa. En smakfull og enkel oppskrift perfekt for sommermiddager.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- Black Beans and Rice
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 1 løk, finhakket
- 1 grønn paprika, finhakket
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 4 1/2 kopper vann
- 2 bokser (ca. 450 g) svarte bønner, skylt og drenert
- 2 kopper brun ris
- 1 teskje malt spisskummen
- 1/2 teskje salt
- 1/4 teskje røkt paprika
- 1 laurbærblad
- sort pepper etter smak
- Mango Salsa
- 2 kopper hakket fersk mango
- 1 kopp hakket rød paprika
- 2/3 kopp hakket grønn løk
- 1/4 kopp hakket koriander
- 1 jalapeño, uten frø og finhakket
- 2 spiseskjeer fersk limejuice
- 1 spiseskje olivenolje
- Taco Fyll:
- 450 g magert kjøttdeig av storfe
- 1 spiseskje chilipulver
- 1 1/2 teskjeer malt spisskummen
- 1/4 teskje hvitløkspulver
- 1/4 teskje løkpulver
- 1/4 teskje rød pepperflak
- 1/4 teskje tørket oregano
- 1/4 teskje paprika
- 1 pakke (ca. 225 g) mel tortillas
Fremgangsmåte
- 1Varm opp olivenolje i en kjele over middels lav varme. Kok løk og grønn paprika i den varme oljen til de er myke, ca. 5 minutter; tilsett hvitløk og kok ytterligere 3 minutter. Rør inn vann, svarte bønner, ris, spisskummen, salt og paprika sammen med løken; legg i laurbærblad. Kok opp væsken, dekk til kjelen med et tett lokk, skru ned varmen til lav, og kok til risen er mør og væsken er absorbert, 50 til 60 minutter. Fjern og kast laurbærbladet.
- 2Mens risen koker, bland mango, rød paprika, grønn løk, koriander, jalapeñopepper, limesaft og olivenolje i en stor bolle; sett i kjøleskapet i minst 30 minutter.
- 3Varm opp en stor stekepanne over middels høy varme. Stek og rør inn storfekjøtt med chilipulver, spisskummen, hvitløkspulver, løkpulver, rød pepperflak, oregano og paprika i den varme pannen til kjøttet er brunt og smuldrende, 5 til 7 minutter; sil av fettet og kast det.
- 4Rør mango-salsaen før servering sammen med de svarte bønnene og risen, krydret kjøttdeig, tortillalefser og dine foretrukne tacofyll.