Krydret cayenne-tomatmarmelade
Lær hvordan du lager en smakfull og krydret cayenne tomatjam som passer perfekt til breakfast, ost eller som tilbehør. Enkel oppskrift med trinn-for-trinn-instruksjoner.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 4 pund tomater, skrellet og hakket
- 1 stor eple, skrelt og hakket
- 1 kopp rå sukker
- 1 gul løk, hakket
- 1/2 kopp brunt sukker
- 1/4 kopp eplecidereddik
- 3 spiseskjeer sitronsaft
- 1 teskje salt
- 1/2 teskje malt cayennepepper, eller mer etter smak
Fremgangsmåte
- 1Bland tomater, eple, sukker, løk, brunt sukker, eplecidereddik, sitronsaft, salt og cayenne i en stor gryte; kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke, av og til omrøring, til det blir mørkt og sirupsakt, omtrent 2 timer og 30 minutter. Fortsett å småkoke til blandingen tykner til en konsistens som minner om syltetøy, ytterligere ca. 30 minutter.
- 2Ta syltetøyet av varmen og la det avkjøle til romtemperatur, ca. 1 til 2 timer. Overfør det til beholdere med lokk og oppbevar i kjøleskapet.




