Eastern Market Ramen Noodles
lær hvordan du lager autentiske ramen noodles med vår enkle oppskriftsguide. perfekt for en smakfull og rask middag. oppdag tips for å forbedre retten!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 2
hovedrett
Ingredienser
- 5 grønne bønner, trimmed, eller mer etter smak
- 1 teskje olivenolje
- 1 spiseskje hakket hvitløk
- 2 kopper kyllingbuljong
- 2 kopper vann
- 1 rød finger chili, skivet
- 2 hvitløksfedd, skivet
- 1 spiseskje soyasaus
- 1 spiseskje fiskesaus
- 1 spiseskje malt svart pepper
- 1 teskje risvinseddik
- 1 (85 grams) pakke koreanske ramen-nudler (for eksempel Nature is Delicious®)
- 1 (85 grams) pakke enoki-sopp, delt i to
- 3 vårløk, skåret i 2,5 cm lange biter, eller mer etter smak
- 1/3 kopp hele thai-basilikumblader
- 1/4 kopp hele korianderblader
Fremgangsmåte
- 1Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann. Tilsett grønne bønner og kok uten lokk til de er møre, ca. 2 minutter. Sil av vannet i en sil og skyll med kaldt vann for å stoppe kokeprosessen. La renne av.
- 2Varm opp olivenolje i en liten stekepanne over middels varme. Tilsett hakket hvitløk; stek, rør ofte, til det er gyllent, 2 til 3 minutter. Ta av varmen.
- 3Bland kyllingkraft, vann, rød chili og skivet hvitløk i en kjele. Kok opp; la småkoke til smakene har blandet seg, ca. 3 minutter. Rør inn soyasaus, fiskesaus, svart pepper og risvinseddik; la småkoke i 2 minutter.
- 4Rør inn grønne bønner, ramen-nudler og krydderpakken som følger med i pakken i kjelen. Kok til nudlene er myke, ca. 3 minutter. Rør inn enoki-sopp; la småkoke til de er møre, ca. 2 minutter. Tilsett vårløk; kok til de er visnet, ca. 1 minutt.
- 5Hell nudler, grønne bønner, sopp og kraft i en bolle. Topp med basilikum- og korianderblader. Strø over stekt hvitløk.


