Hello Fresh Mobile Banner
Sørafrikansk bobotie

Sørafrikansk bobotie

lær hvordan du lager en klassisk south african bobotie med vår enkle oppskrift. perfekt for en smakfull hovedrett som imponerer familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 spiseskje olje, eller etter behov
  • 1 løk, hakket
  • 1 pund kjøttdeig av storfe
  • 1/2 skive brød
  • 1/2 kopp melk, delt
  • 1 egg, pisket, delt
  • 1/4 kopp rosiner uten kjerner
  • 1 spiseskje hvit eddik
  • 2 teskjeer hvitt sukker
  • 1 teskje malt gurkemeie
  • 1 teskje salt
  • 1/2 teskje karri pulver
  • 1/4 teskje malt svart pepper
  • 2 laurbærblader
  • 1 1/2 spiseskje chutney

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
  2. 2Varm opp olje i en stekepanne over middels høy varme; tilsett løk og stek til den er brunet, ca. 5 minutter. Tilsett kjøttdeig av storfe i løken og stek til det er brunet, ca. 5 minutter.
  3. 3Bløtlegg brød i 1/4 kopp melk i en liten bolle, mos det og tilsett i kjøttdeigen; rør inn 1/2 av det sammenpiskede egget, rosiner, eddik, sukker, gurkemeie, salt, karri og malt svart pepper.
  4. 4Overfør kjøttdeigblandingen til en glassform, og legg laurbærblad i.
  5. 5Stek i den forvarmede ovnen i 30 minutter. Visp sammen resten av egget og resten av melken i en liten bolle; hell det over kjøttdeigen og stek i ovnen i ytterligere 30 minutter.
  6. 6Server med chutney.