Sørafrikansk bobotie
lær hvordan du lager en klassisk south african bobotie med vår enkle oppskrift. perfekt for en smakfull hovedrett som imponerer familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 spiseskje olje, eller etter behov
- 1 løk, hakket
- 1 pund kjøttdeig av storfe
- 1/2 skive brød
- 1/2 kopp melk, delt
- 1 egg, pisket, delt
- 1/4 kopp rosiner uten kjerner
- 1 spiseskje hvit eddik
- 2 teskjeer hvitt sukker
- 1 teskje malt gurkemeie
- 1 teskje salt
- 1/2 teskje karri pulver
- 1/4 teskje malt svart pepper
- 2 laurbærblader
- 1 1/2 spiseskje chutney
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
- 2Varm opp olje i en stekepanne over middels høy varme; tilsett løk og stek til den er brunet, ca. 5 minutter. Tilsett kjøttdeig av storfe i løken og stek til det er brunet, ca. 5 minutter.
- 3Bløtlegg brød i 1/4 kopp melk i en liten bolle, mos det og tilsett i kjøttdeigen; rør inn 1/2 av det sammenpiskede egget, rosiner, eddik, sukker, gurkemeie, salt, karri og malt svart pepper.
- 4Overfør kjøttdeigblandingen til en glassform, og legg laurbærblad i.
- 5Stek i den forvarmede ovnen i 30 minutter. Visp sammen resten av egget og resten av melken i en liten bolle; hell det over kjøttdeigen og stek i ovnen i ytterligere 30 minutter.
- 6Server med chutney.