
Mango- og lime-marinerte strimlede kyllingtacos
oppskrift på smakfulle mango-lime shredded chicken tacos, perfekte for sommermåltider. enkel å lage og full av friske smaker.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 4 skinnfrie, benfrie kyllingbrysthalvpar
- 2 teskjeer rapsolje
- 1 stor hvit løk, hakket
- 1 stor Anaheim-pepper, i terninger
- 1 jalapeño-pepper, i terninger
- 2 spiseskjeer finhakket hvitløk
- 1 kopp kyllingkraft
- 1 (225 gram) boks med skrelte hele plommetomater
- 1 (140 gram) boks med tomatsaus
- 1/4 kopp mango i terninger
- 1 stor lime, revet skall og saften
- 2 spiseskjeer fersk koriander, hakket
- 1 spiseskje Pasilla-chili pulver
- 1 spiseskje malt spisskummen
- 2 teskjeer havsalt
- 1 teskje malt svart pepper
- 1 teskje hvitt sukker
- 1/2 teskje malt kanel
- 16 mais tortillas
Fremgangsmåte
- 1Legg kylling i en stor gryte og dekk med vann; kok opp. Skru ned varmen til middels-lav og la det småkoke til kyllingen ikke lenger er rosa i midten, omtrent 30 minutter. Overfør kyllingen til en arbeidsflate for å avkjøle; riv den i stykker.
- 2Varm opp rapsolje i en stor gryte på middels varme; kok og rør inn løk, Anaheim-pepper, jalapeño-pepper og hvitløk til det er lett mykt og aromatisk, ca. 8 minutter. Tilsett den revne kyllingen, kyllingkraft, tomater, tomatsaus, mango, limesaft, limeskall, koriander, chilipulver, spisskummen, havsalt, svart pepper, sukker og kanel; kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke til fyllet har redusert, minst 45 minutter.
- 3Fyll mais tortillas med kyllingfyll.