Ristet okra og cherrytomater

Ristet okra og cherrytomater

oppskrift på bakt okra og cherrytomater. sunn og smakfull rett perfekt for sommermåltider. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 30 friske okra, kuttet i 2,5 cm store biter, eller mer etter smak
  • 6 cherrytomater, delt i fire, eller mer etter ønske
  • 2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje, eller etter behov
  • kosher-salt etter smak
  • 4 skiver kokt bacon, smuldret
  • 1 teskje finhakket hvitløk
  • 2 spiseskjeer revet Parmesanost, eller mer etter smak

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F).
  2. 2Bland okra og tomater i en bolle. Drypp over nok olivenolje til å dekke okraen, vend godt og krydre med salt. Bland inn bacon og hvitløk i okrablandingen, og overfør det til en ildfast form.
  3. 3Stek i den forvarmede ovnen til okraen er mør, ca. 40 minutter. Strø over parmesanost og stek i ytterligere ca. 5 minutter, til osten smelter.