Ristet okra og cherrytomater
oppskrift på bakt okra og cherrytomater. sunn og smakfull rett perfekt for sommermåltider. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 30 friske okra, kuttet i 2,5 cm store biter, eller mer etter smak
- 6 cherrytomater, delt i fire, eller mer etter ønske
- 2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje, eller etter behov
- kosher-salt etter smak
- 4 skiver kokt bacon, smuldret
- 1 teskje finhakket hvitløk
- 2 spiseskjeer revet Parmesanost, eller mer etter smak
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F).
- 2Bland okra og tomater i en bolle. Drypp over nok olivenolje til å dekke okraen, vend godt og krydre med salt. Bland inn bacon og hvitløk i okrablandingen, og overfør det til en ildfast form.
- 3Stek i den forvarmede ovnen til okraen er mør, ca. 40 minutter. Strø over parmesanost og stek i ytterligere ca. 5 minutter, til osten smelter.