Søt varme: Mark I
oppskriften på sweet heat: mark i er perfekt for de som liker en kombinasjon av søtt og sterkt. lær hvordan du lager denne smakfulle retten trinn for trinn.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 3 spiseskjeer olivenolje, eller mer etter behov
- 15 små ferske jalapeñopepper, hakket
- 4 maiskolber, korn skåret av kokken
- 3 plommetomater, hakket
- 1 rød løk, hakket
- 1 gul paprika, hakket
- 5 Scotch bonnet-chilipepper, hakket
- 1/2 kopp revne gulrøtter
- 5 hvitløksfedd, hakket
- 3 kopper eplecidereddik, eller mer etter behov
Fremgangsmåte
- 1Varm opp olje i en stor norsk ovn over middels varme. Kok og rør inn jalapeñopepper, mais, tomater, rødløk, gul paprika, Scotch bonnet-pepper, gulrøtter og hvitløk i den varme oljen til løken er gjennomsiktig, ca. 10 til 20 minutter.
- 2Hell nok eplesidereddik i ovnen til å dekke grønnsakene med ca. 1/2 tomme. Kok opp, skru ned varmen til middels, og la det småkoke til væsken er redusert til akkurat å dekke grønnsakene, ca. 20 minutter. Skru ned varmen til middels-lav og la det småkoke til væsken er litt mer redusert, ytterligere ca. 20 minutter. Sil blandingen gjennom en sikt for å skille grønnsakene fra væsken; sett væsken til side.
- 3Ha 1 kopp av grønnsakene i en blender. Dekk til og hold lokket nede; puls et par ganger før du lar den gå for å blende. Tilsett en ny kopp med grønnsaker og fortsett å pureere til det er glatt. Gjenta med resten av grønnsakene. Tilsett den reserverte væsken og blend til ønsket saus-konsistens er oppnådd.