Hello Fresh Mobile Banner
Kylling med ris og stuffing

Kylling med ris og stuffing

Lær hvordan du lager en smakfull kyllingrett med ris og stuffing. Perfekt for en mettende middag for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 65 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 4 skinnfrie, benfrie kyllingbrysthalvpar
  • 1/2 kopp smør, smeltet
  • 2 teskjeer malt pepperkorn
  • 2 kopper kokt hvit ris
  • 1/2 (28 gram) pakke tørr løksuppeblanding, eller etter smak
  • 1 1/2 kopper vann
  • 1 løk, hakket
  • 1 (300 gram) boks kondensert kremet kyllingsuppe
  • 1 kopp rømme
  • 1/4 kopp melk
  • 1 teskje sellerifrø
  • 1 teskje hvitløkspulver
  • 1 (170 gram) pakke stuffing-blanding
  • 1 kopp varmt vann

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 165 grader Celsius (325 grader Fahrenheit).
  2. 2Smør kyllingen med smeltet smør i en 23x33 cm ildfast form; krydre begge sider av kyllingen med pepper.
  3. 3Fordel kokt ris jevnt i en separat 23x33 cm ildfast form; strø løksuppeblanding over risen. Hell 1 ½ kopp vann over den krydrede risen. Legg løk på risen der kyllingbrystene skal plasseres.
  4. 4Bland kyllingsuppe, rømme, melk, sellerifrø og hvitløkspulver i en bolle. Legg små skjeer med halvparten av suppen over risen; fordel blandingen lett jevnt over risen.
  5. 5Plasser kyllingbrystene, med de tykkeste delene mot kantene av formen, oppå løkseksjonene på toppen av risen. Skje den resterende halvparten av suppen over kyllingen.
  6. 6Bland stuffing og 1 kopp varmt vann i en bolle; fordel stuffing over kylling og ris. Dekk formen tett med aluminiumsfolie.
  7. 7Stek i den forvarmede ovnen til kyllingen ikke lenger er rosa i midten og saften er klar, omtrent 1 time. En hurtigtermometer som settes inn i den tykkeste delen, skal vise minst 74 grader Celsius (165 grader Fahrenheit).