Kylling med ris og stuffing
Lær hvordan du lager en smakfull kyllingrett med ris og stuffing. Perfekt for en mettende middag for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 65 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 4 skinnfrie, benfrie kyllingbrysthalvpar
- 1/2 kopp smør, smeltet
- 2 teskjeer malt pepperkorn
- 2 kopper kokt hvit ris
- 1/2 (28 gram) pakke tørr løksuppeblanding, eller etter smak
- 1 1/2 kopper vann
- 1 løk, hakket
- 1 (300 gram) boks kondensert kremet kyllingsuppe
- 1 kopp rømme
- 1/4 kopp melk
- 1 teskje sellerifrø
- 1 teskje hvitløkspulver
- 1 (170 gram) pakke stuffing-blanding
- 1 kopp varmt vann
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 165 grader Celsius (325 grader Fahrenheit).
- 2Smør kyllingen med smeltet smør i en 23x33 cm ildfast form; krydre begge sider av kyllingen med pepper.
- 3Fordel kokt ris jevnt i en separat 23x33 cm ildfast form; strø løksuppeblanding over risen. Hell 1 ½ kopp vann over den krydrede risen. Legg løk på risen der kyllingbrystene skal plasseres.
- 4Bland kyllingsuppe, rømme, melk, sellerifrø og hvitløkspulver i en bolle. Legg små skjeer med halvparten av suppen over risen; fordel blandingen lett jevnt over risen.
- 5Plasser kyllingbrystene, med de tykkeste delene mot kantene av formen, oppå løkseksjonene på toppen av risen. Skje den resterende halvparten av suppen over kyllingen.
- 6Bland stuffing og 1 kopp varmt vann i en bolle; fordel stuffing over kylling og ris. Dekk formen tett med aluminiumsfolie.
- 7Stek i den forvarmede ovnen til kyllingen ikke lenger er rosa i midten og saften er klar, omtrent 1 time. En hurtigtermometer som settes inn i den tykkeste delen, skal vise minst 74 grader Celsius (165 grader Fahrenheit).