Perfekte eplechips
oppskrift på perfekte epleskiver som er sprø, søte og sunne. En enkel oppskrift for en deilig snack eller dessert.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1/4 kopp limejuice
- 1/4 kopp vann
- 1 spiseskje hvitt sukker
- 1 Granny Smith-eple, skåret i 1/16-tommers tykke skiver
- 1 rødt eple (for eksempel Paula), skåret i 1/16-tommers tykke skiver
- fleur de sel (havsalt) etter smak
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 170 grader Fahrenheit (77 grader Celsius). Legg to bakeplater med bakepapir og pensle lett med olje på papiret.
- 2Rør limejuice, vann og sukker i en bolle til sukkeret er oppløst. Dypp epleskivene i limejuiceblandingen for å kombinere smakene, i 2 til 5 minutter. Sil av og kast væsken.
- 3Legg epleskivene i ett lag med omtrent 3 mm mellomrom på de forberedte bakeplatene. Strø over Fleur de Sel.
- 4Stek eplene i den forvarmede ovnen til de er tørre og sprø, ca. 4 timer. Avkjøl helt før du forsiktig løsner dem fra bakepapiret.