Pizza Margherita fra Fleischmann's®
Lær hvordan du lager en autentisk pizza margherita med fleischmann's®. En klassisk italiensk rett perfekt for enhver anledning. Enkelt, raskt og smakfullt!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. Tynn bunn:
- 2. 1 1/4 kopper hvetemel, delt eller mer etter behov
- 3. 1 (0,25 unser) pakke Fleischmann's® pizzagjær eller RapidRise-gjær
- 4. 1 1/2 teskje sukker
- 5. 3/4 teskje salt
- 6. 1/2 kopp veldig varmt vann (ca. 50–55 °C)*
- 7. 2 spiseskjeer Mazola® Extra Virgin Olivenolje
- 8. Topping:
- 9. 2 spiseskjeer Mazola® Extra Virgin Olivenolje
- 10. 1 teskje finhakket fersk hvitløk
- 11. Fersk, nykvernet Spice Islands® havsalt i justerbar kvern
- 12. 2 mellomstore tomater, tynne skiver
- 13. 1/4 kopp hakket fersk basilikum***
- 14. 1 kopp revet italiensk osteblanding
- 15. 1 teskje Spice Islands® Italienske urter krydderblanding
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 220 grader Celsius.
- 22. Bland 1 kopp mel, uoppløst gjær, sukker og salt i en stor bolle. Tilsett veldig varmt vann og olje; bland godt sammen, ca. 1 minutt.
- 33. Tilsett gradvis nok av resten av melet til å lage en myk deig. Deigen skal danne en ball og vil være litt klissete. Elt** på en melet overflate, og tilsett mer mel om nødvendig, til den er glatt og elastisk, ca. 4 minutter. (Hvis du bruker RapidRise-gjær, la deigen hvile på dette tidspunktet i 10 minutter.)
- 44. Trykk deigen med melete hender ut i en smurt pizzastein eller bakeplate. ELLER kjevle ut deigen på en melet benkeplate til en 30 cm sirkel; legg den i en smurt pizzastein eller bakeplate. Form en kant ved å klype sammen deigen langs kanten.
- 55. Til fyllet: Bland olje og hvitløk; pensle over deigen. Strø over havsalt. Legg på tomatskiver og basilikum; dryss med ost. Avslutt med et dryss italienske urter.
- 66. Stek på nederste rille i ovnen i 12 til 15 minutter, til osten er boblende og skorpen er gyllenbrun.