Tysk nyttårspretzel

Tysk nyttårspretzel

Lær å lage autentiske tyske new year pretzels med vår enkle oppskrift. Perfekt for nyttårsfeiringen! Rask og lett å lage hjemme.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 6 ¼ teskjeer tørrgjær
  • 2. 1 kopp lunkent melk, delt
  • 3. 4 ½ spiseskjeer hvitt sukker
  • 4. 2 ¼ kopper hvetemel, siktet, eller mer etter behov
  • 5. 4 ½ spiseskjeer smør, smeltet
  • 6. 1 egg
  • 7. 1 teskje sitrusskall (revet sitronskall)
  • 8. 1 klype salt
  • 9. 1 eggeplomme
  • 10. 1 teskje hvitt sukker, eller etter behov

Fremgangsmåte

  1. 11. Løs opp gjær i 1/2 kopp melk i en bolle; tilsett 4 1/2 spiseskjeer sukker. La stå til gjæren mykner og begynner å danne et kremaktig skum, ca. 5 minutter.
  2. 22. Rør gjærblandingen og 2 1/4 kopper mel sammen i en bolle til deigen er tørr og klumpete. La deigen heve i 15 minutter. Tilsett resten av melken, smør, egg, sitronskall og salt til deigen og bland godt.
  3. 33. Elt deigen, og tilsett mer mel etter behov, til den er elastisk. Dekk bollen med et rent, fuktig kjøkkenhåndkle eller plastfolie, og la deigen heve på et lunt sted til den er doblet i størrelse, ca. 1 time.
  4. 44. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius (392 grader Fahrenheit). Smør en bakeplate.
  5. 55. Elt deigen forsiktig; trill den ut til en lang remse på den forberedte bakeplaten og tvinn den til en pretzelform. Dekk deigen med et rent håndkle eller plastfolie, og la den heve i ytterligere 15 minutter.
  6. 66. Pensle deigen med eggeplomme og strø over 1 teskje sukker.
  7. 77. Stek i den forvarmede ovnen til den er gyllenbrun, 25 til 30 minutter.