Indisk søt tomatchutney

Indisk søt tomatchutney

oppskrift på indian sweet tomato chutney, en søt og krydret saus som passer perfekt som tilbehør. lær hvordan du lager den steg for steg.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 ss vegetabilsk olje
  • 1/2 ts spisskummenfrø
  • 2 laurbærblader
  • 1 tørket rød chili, delt i to
  • 4 tomater, kuttet i små terninger
  • 1 (2,5 cm) fersk ingefærrot, skrelt
  • 1/2 kopp revet jaggery (palmesukker), eller etter smak
  • 4 dadler, uten stein og hakket (valgfritt)
  • 1/2 ts indisk svart salt

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp vegetabilsk olje i en stekepanne over middels varme; tilsett spisskummenfrø, laurbærblader og rød chili. Kok til spisskummenfrø begynner å sprute, 1 til 2 minutter, under konstant omrøring.
  2. 2Kok og rør inn tomater og ingefærbit i spisskummenblandingen til alt vannet har kokt ut av tomatene, omtrent 5 minutter. Rør inn jaggery og dadler i tomatblandingen; kok til jaggeryen er oppløst og blandingen har tyknet, ca. 5 minutter til. Tilsett svart salt. Fjern ingefærbiten og laurbærbladene før servering.