Fabelaktig kylling og pasta i kremet pesto-saus

Fabelaktig kylling og pasta i kremet pesto-saus

oppskrift på en smakfull kylling- og pastarett med kremet pesto saus, perfekt for en rask og deilig middag

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • Pesto:
  • 2 kopper fersk basilikum
  • 3 fedd hvitløk
  • 1/3 kopp ferskt revet Parmesanost
  • 1/3 kopp pinjekjerner
  • 1 middels moden tomat, hakket
  • 1/4 kopp olivenolje
  • Marinade:
  • 1/4 kopp kyllingkraft
  • 1 kopp hvitvin
  • 2 ss tørket basilikum
  • 2 ts tørket oregano
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 6 benfrie, skinnløse kyllingbryst, skåret i strimler
  • 1 (450 g) pakke tørket pennepasta
  • 5 ss olivenolje, delt
  • 1 stor løk, hakket
  • 1 ss sukker
  • 1/2 (225 g) glass soltørkede tomater på olje, drenert og skåret i skiver
  • 1/3 kopp pinjekjerner
  • 1/2 kopp hvitvin
  • 1 kopp kremfløte
  • Salt etter smak

Fremgangsmåte

  1. 1Legg basilikum, hvitløk, Parmesan, pinjekjerner og tomat i en food processor. Tilsett olivenolje gradvis, mens du pulserer, til blandingen er glatt og kremet.
  2. 2Rør sammen kyllingkraft, 1 kopp hvitvin, tørket basilikum, oregano og finhakket hvitløk i en bolle. Rør inn kyllingbiter.
  3. 3Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann. Tilsett pasta, og kok til den er akkurat al dente, ca. 8 minutter. Sil av vannet, og skyll under kaldt vann. Vend inn 2 ss olivenolje. Sett til side.
  4. 4Varm opp 3 ss olivenolje i en stekepanne over middels varme. Rør inn løk, og strø over sukker. Kok til løken er myk og gjennomsiktig. Rør inn soltørkede tomater og pinjekjerner, og kok i ca. 3 minutter. Rør inn kylling og marinade. Tilsett 1/2 kopp hvitvin. La kyllingbitene småkoke, og rør av og til, i ca. 8 minutter.
  5. 5Tilsett pasta og pesto i stekepannen. Rør inn fløte, og kok til sausen tykner. Juster med salt og nykvernet pepper etter smak, og server med nyrevet Parmesan.