Fabelaktig kylling og pasta i kremet pesto-saus
oppskrift på en smakfull kylling- og pastarett med kremet pesto saus, perfekt for en rask og deilig middag
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- Pesto:
- 2 kopper fersk basilikum
- 3 fedd hvitløk
- 1/3 kopp ferskt revet Parmesanost
- 1/3 kopp pinjekjerner
- 1 middels moden tomat, hakket
- 1/4 kopp olivenolje
- Marinade:
- 1/4 kopp kyllingkraft
- 1 kopp hvitvin
- 2 ss tørket basilikum
- 2 ts tørket oregano
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 6 benfrie, skinnløse kyllingbryst, skåret i strimler
- 1 (450 g) pakke tørket pennepasta
- 5 ss olivenolje, delt
- 1 stor løk, hakket
- 1 ss sukker
- 1/2 (225 g) glass soltørkede tomater på olje, drenert og skåret i skiver
- 1/3 kopp pinjekjerner
- 1/2 kopp hvitvin
- 1 kopp kremfløte
- Salt etter smak
Fremgangsmåte
- 1Legg basilikum, hvitløk, Parmesan, pinjekjerner og tomat i en food processor. Tilsett olivenolje gradvis, mens du pulserer, til blandingen er glatt og kremet.
- 2Rør sammen kyllingkraft, 1 kopp hvitvin, tørket basilikum, oregano og finhakket hvitløk i en bolle. Rør inn kyllingbiter.
- 3Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann. Tilsett pasta, og kok til den er akkurat al dente, ca. 8 minutter. Sil av vannet, og skyll under kaldt vann. Vend inn 2 ss olivenolje. Sett til side.
- 4Varm opp 3 ss olivenolje i en stekepanne over middels varme. Rør inn løk, og strø over sukker. Kok til løken er myk og gjennomsiktig. Rør inn soltørkede tomater og pinjekjerner, og kok i ca. 3 minutter. Rør inn kylling og marinade. Tilsett 1/2 kopp hvitvin. La kyllingbitene småkoke, og rør av og til, i ca. 8 minutter.
- 5Tilsett pasta og pesto i stekepannen. Rør inn fløte, og kok til sausen tykner. Juster med salt og nykvernet pepper etter smak, og server med nyrevet Parmesan.