Grillet kyllingsalat med sesongens frukt
Lær hvordan du lager en frisk og smakfull grillet kyllingsalat med sesongens frukt. Perfekt for en lett sommermiddag eller lunsj.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 pund skinn- og benfri kyllingbrysthalvdel
- 1/2 kopp pekannøtter
- 1/3 kopp rødvinseddik
- 1/2 kopp hvitt sukker
- 1 kopp vegetabilsk olje
- 1/2 løk, finhakket
- 1 teskje malt sennep
- 1 teskje salt
- 1/4 teskje malt hvit pepper
- 2 hoder Bibb-salat – skylt, tørket og revet
- 1 kopp ferske jordbær i skiver
Fremgangsmåte
- 1Forvarm grillen til høy varme.
- 2Lett olj grillristen. Grill kyllingen i 8 minutter på hver side, eller til saften renner ut. Fjern fra varmen, avkjøl, og skjær i skiver.
- 3I mellomtiden, plasser pecannøtter i en tørr stekepanne over middels høy varme. Kok pecannøttene til de er duftende, og rør ofte, i omtrent 8 minutter. Fjern fra varmen, og sett til side.
- 4I en blender, bland rødvinseddik, sukker, vegetabilsk olje, løk, sennep, salt og pepper. Kjør til det er jevnt.
- 5Legg salat på serveringsfat. Topp med skiver av grillet kylling, jordbær og pecannøtter. Drypp over dressingen før servering.