Potet- og purresuppe I
Lær hvordan du lager en kremet potet- og purresuppe. En perfekt forrett for kalde dager, enkel å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 5 pund hvite poteter, skrellet og delt i fire
- 6 kopper kyllingbuljong
- 2 purre, bare bulbene
- 1/2 kopp smør
- 1/4 kopp hvitvin
- salt etter smak
- 1/4 teskje nykvernet hvit pepper
Fremgangsmåte
- 1Kok potetene i kyllingkraft til de er møre. Sett til side, ikke sil av væsken.
- 2Ha potetene i en food processor i porsjoner. Tilsett 5 kopper kyllingkraft fra kokevannet med potetene. Kjør til en jevn puré.
- 3Del purre i to på langs, og legg dem i vann for å rense. Skjær i tynne skiver. Surr i smør til de er gjennomsiktige. Tilsett hvitvin, og kok i 3 minutter.
- 4I en kjele, kombiner den gjenværende koppen med kyllingkraft fra kokevannet med potetene og de surrete purre. Rør inn den moste potetene, og la det småkoke. Krydre med salt og hvit pepper. Kok til ønsket konsistens, og tilsett mer kraft om nødvendig. Pynt med persille.