
Cassava-mel pita-chips
Lær hvordan du lager deilige og sunne cassava flour pita chips hjemme. Enkel oppskrift på sprø snacks med naturlige ingredienser, perfekt til helgekosen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 3/4 kopp lunkent vann (38 til 41 grader Celsius / 100 til 105 grader Fahrenheit)
- 3/4 teskje kokosukker
- 3/4 teskje tørrgjær
- 1 1/2 teskje olivenolje (for eksempel Kasandrino's®)
- 1/2 teskje havsalt (for eksempel Redmond® Real Salt)
- 1/4 teskje italiensk krydderblanding (valgfritt)
- 2/3 kopp kassavamel (for eksempel Otto's®), eller mer etter behov
- 1/4 kopp arrowroot-stivelse
- 3/4 teskje uparfymert gelatin
- 1 spiseskje arrowroot-stivelse, eller etter behov
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 230 grader Celsius (450 grader Fahrenheit). Legg et bakepapir på et stekebrett.
- 2Bland varmt vann, kokos sukker og gjær i et stort målebeger av glass; la det stå til gjæren blir myk og begynner å danne et kremaktig skum, ca. 4 til 6 minutter. Rør inn olivenolje, havsalt og italiensk krydder i gjærblandingen.
- 3Visp sammen kassavamel, 1/4 kopp arrowroot-stivelse og gelatin i en bolle; hell det i gjærblandingen og rør med en tresleiv. Tilsett mer kassavamel, noen spiseskjeer av gangen, hvis deigen er for klissete. Del deigen i 4 deler og trill dem til baller, og kna forsiktig hver ball mens du former den.
- 4Dryss et stykke bakepapir med ca. 1/4 spiseskje arrowroot-stivelse og plasser en deigball på det. Dryss med mer arrowroot og legg et annet stykke bakepapir oppå. Kjevle deigen til en sirkel på 10 cm (4 tommer). For sprøere pitachips, kjevle til en 13 cm (5 tommer) sirkel. Overfør deigen til det forberedte stekebrettet. Gjenta med resten av deigen og arrowroot-stivelsen.
- 5Stek i den forvarmede ovnen i 5 minutter. Ta ut av ovnen og kutt forsiktig hver sirkel i 8 spisser. Sett tilbake i ovnen og stek i ytterligere 5 minutter. Vend hver spiss og stek til kantene er gylne og chipsene er sprø, i 5 til 8 minutter.