Glühwein

Glühwein

Lær hvordan du lager tradisjonell Gluehwein, en varm tysk vin med krydder, perfekt for vinteren. En enkel oppskrift for å skape en koselig atmosfære.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
drikke

Ingredienser

  • 1/4 kopp vann
  • 3/4 kopp hvitt sukker
  • 1 kanelstang
  • 1 appelsin
  • 10 hele nellikspiker
  • 1 flaske rødvin (750 milliliter)

Fremgangsmåte

  1. 1I en kjele, bland vann, sukker og kanelstang. Kok opp, skru ned varmen, og la det småkoke.
  2. 2Del appelsinen i to, og press saften ut i det småkokende vannet. Stikk nellikene inn i utsiden av appelsinskallet, og legg skallet i det småkokende vannet. Fortsett å småkoke i 30 minutter, til det blir tykt og sirupsaktig.
  3. 3Hell i vinen, og varm opp til den damper, men ikke koker. Ta ut de nellikstikkende appelsinhalvdelene. Server varm i krus eller glass som er forvarmet i varmt vann (kalde glass kan gå i stykker).