Glühwein
Lær hvordan du lager tradisjonell Gluehwein, en varm tysk vin med krydder, perfekt for vinteren. En enkel oppskrift for å skape en koselig atmosfære.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
drikke
Ingredienser
- 1/4 kopp vann
- 3/4 kopp hvitt sukker
- 1 kanelstang
- 1 appelsin
- 10 hele nellikspiker
- 1 flaske rødvin (750 milliliter)
Fremgangsmåte
- 1I en kjele, bland vann, sukker og kanelstang. Kok opp, skru ned varmen, og la det småkoke.
- 2Del appelsinen i to, og press saften ut i det småkokende vannet. Stikk nellikene inn i utsiden av appelsinskallet, og legg skallet i det småkokende vannet. Fortsett å småkoke i 30 minutter, til det blir tykt og sirupsaktig.
- 3Hell i vinen, og varm opp til den damper, men ikke koker. Ta ut de nellikstikkende appelsinhalvdelene. Server varm i krus eller glass som er forvarmet i varmt vann (kalde glass kan gå i stykker).