Moste epler og søtpoteter
oppskrift på smushed apples and sweet potatoes, en sunn og smakfull rett som passer til enhver anledning. enkel å lage og perfekt for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 store søtpoteter, skrellet og i terninger
- 2 spiseskjeer smør
- 1/4 kopp hvitt sukker
- 1 teskje malt kanel
- 1/2 teskje malt allehånde
- 1 Granny Smith eple - skrelt, kjernet og skivet
- 1/8 kopp melk
Fremgangsmåte
- 1Legg søtpoteten i en middels stor kjele og fyll opp med nok vann til å dekke potetene. Kok opp, skru ned varmen til middels, og la småkoke i omtrent 20 minutter eller til de er møre. Fjern fra varmen, sil av vannet og sett til side.
- 2Smelt smør på lav varme i en liten kjele. Bland inn sukker, kanel og allehånde. Tilsett epleskivene, dekk til, og la småkoke i 5 minutter, eller til eplene er møre. Bland epleblandingen inn i de avdryppede søtpotetene sammen med melken. Bland godt med en elektrisk mikser eller bare med en gaffel til potetene er most.