Hvete-knekkebrød
Lær hvordan du lager deilige wheat crackers hjemme. Enkel oppskrift, perfekt som snacks eller til ostebordet. Rask og lett å lage!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk
Ingredienser
- 1 3/4 kopper fullkornsmel
- 1 1/2 kopper hvetemel
- 3/4 teskje salt
- 1/3 kopp vegetabilsk olje
- 1 kopp vann
- salt til strøing
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
- 2I en middels stor bolle, rør sammen fullkornsmel, hvetemel og 3/4 teskje salt. Hell i vegetabilsk olje og vann; bland til det akkurat er godt blandet.
- 3På en lett melet overflate, kjevle ut deigen så tynt som mulig – ikke tykkere enn 1/8 tomme. Legg deigen på et bakepapirkledd stekebrett, og merk opp i ruter med en kniv, men skjær ikke gjennom. Prikk hver kjeks med en gaffel et par ganger, og strø over litt salt.
- 4Stek i 15 til 20 minutter i den forvarmede ovnen, eller til kjeksene er sprø og lett brune. Steketiden kan variere avhengig av hvor tynne kjeksene er. Når de er avkjølt, fjern dem fra stekebrettet og del dem opp i individuelle kjeks.