Hello Fresh Mobile Banner
Sjokoladedekket hasselnøttkjeks

Sjokoladedekket hasselnøttkjeks

Lær hvordan du lager deilige sjokoladedekkede hasselnøttshortbread. En enkel oppskrift på smakfullt småkjeks med nøttesmak og sjokoladeoverflates

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 1 kopp ristet hasselnøtt
  • 2. 1 kopp hvetemel
  • 3. 1/2 teskje bakepulver
  • 4. 1/2 teskje salt
  • 5. 8 spiseskjeer (1 stang) smør, romtemperert
  • 6. 1/3 kopp sukker
  • 7. 1 egg
  • 8. 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 9. 4 unser god kvalitets semisøt sjokolade

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175°C (350°F).
  2. 22. Legg hasselnøtter på et bakepapirkledd stekebrett. Stek til de er en nyanse mørkere og lukter aromatisk, ca. 10 til 15 minutter. Ta dem ut av ovnen og la dem avkjøle.
  3. 33. Senk ovnstemperaturen til 160°C (325°F).
  4. 44. Ha hasselnøttene i en blender eller food processor og puls til grovkornede biter; sett til side.
  5. 55. Visp sammen mel, bakepulver og salt til det er godt blandet; sett til side.
  6. 66. Rør smør og sukker sammen med en tresleiv til det er glatt. Rør inn egg og vanilje. Gradvis tilsett melblandingen i smørblandingen. Ha i de hakkede hasselnøttene og bland til de er jevnt fordelt.
  7. 77. Form deigen til kaker på ca. 2,5 cm x 5 cm og legg dem på smurte bakeplater. Stek til de er faste, ca. 15 minutter. Ta ut av ovnen og avkjøl på rist.
  8. 88. Smelt sjokoladen i en kjele over lav varme eller i et vannbad. Dypp den ene enden av de avkjølte kakene i den smeltede sjokoladen. Sett dem tilbake på bakepapiret for å stivne.
  9. 99. Servering: 12 kakestykker; Kalorier: 242; Totalt fett: 17 gram; Mettet fett: 7 gram; Protein: 4 gram; Totalt karbohydrater: 21 gram; Sukker: 12 gram; Fiber: 2 gram; Kolesterol: 38 milligram; Natrium: 124 milligram.