
Sjokoladedekket hasselnøttkjeks
Lær hvordan du lager deilige sjokoladedekkede hasselnøttshortbread. En enkel oppskrift på smakfullt småkjeks med nøttesmak og sjokoladeoverflates
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1 kopp ristet hasselnøtt
- 2. 1 kopp hvetemel
- 3. 1/2 teskje bakepulver
- 4. 1/2 teskje salt
- 5. 8 spiseskjeer (1 stang) smør, romtemperert
- 6. 1/3 kopp sukker
- 7. 1 egg
- 8. 1 teskje vaniljeekstrakt
- 9. 4 unser god kvalitets semisøt sjokolade
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175°C (350°F).
- 22. Legg hasselnøtter på et bakepapirkledd stekebrett. Stek til de er en nyanse mørkere og lukter aromatisk, ca. 10 til 15 minutter. Ta dem ut av ovnen og la dem avkjøle.
- 33. Senk ovnstemperaturen til 160°C (325°F).
- 44. Ha hasselnøttene i en blender eller food processor og puls til grovkornede biter; sett til side.
- 55. Visp sammen mel, bakepulver og salt til det er godt blandet; sett til side.
- 66. Rør smør og sukker sammen med en tresleiv til det er glatt. Rør inn egg og vanilje. Gradvis tilsett melblandingen i smørblandingen. Ha i de hakkede hasselnøttene og bland til de er jevnt fordelt.
- 77. Form deigen til kaker på ca. 2,5 cm x 5 cm og legg dem på smurte bakeplater. Stek til de er faste, ca. 15 minutter. Ta ut av ovnen og avkjøl på rist.
- 88. Smelt sjokoladen i en kjele over lav varme eller i et vannbad. Dypp den ene enden av de avkjølte kakene i den smeltede sjokoladen. Sett dem tilbake på bakepapiret for å stivne.
- 99. Servering: 12 kakestykker; Kalorier: 242; Totalt fett: 17 gram; Mettet fett: 7 gram; Protein: 4 gram; Totalt karbohydrater: 21 gram; Sukker: 12 gram; Fiber: 2 gram; Kolesterol: 38 milligram; Natrium: 124 milligram.