
Bourbon Pecan-kake
oppskrift på bourbon pecan cake, en rik og smakfull kake med bourbon og pekannøtter. perfekt til fest og spesielle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1. 2 2/3 kopper kakehvetemel
- 2. 2 1/4 teskjeer bakepulver
- 3. 3/4 teskje kanel
- 4. 1/2 teskje salt
- 5. 1/2 kopp bourbon
- 6. 1/2 kopp melk
- 7. 1 1/2 teskjeer vaniljeekstrakt
- 8. 8 spiseskjeer (1 stang) smør
- 9. 1/2 kopp kokosolje
- 10. 2 kopper sukker
- 11. 4 egg, separert
- 12. 3/4 kopp pekannøtter, hakket og ristet
- 13. 1/4 teskje kremortartari
- 14. 1 kopp melis (konfektørsukker)
- 15. 1 spiseskje bourbon
- 16. 1/4 kopp pekannøtter, hakket og ristet
Fremgangsmåte
- 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 22. Til kaken: Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 33. Visp sammen mel, bakepulver, kanel og salt i en middels stor bolle og sett til side. Bland bourbon, melk og vanilje i en separat bolle (det kan se klumpete ut—det er helt i orden) og sett til side.
- 44. I en kjøkkenmaskin utstyrt med en flatpisker, pisk smør og kokosolje til det er luftig, ca. 1 minutt. Tilsett 1 ¾ kopper av sukkeret og pisk til det er lett og luftig, ca. 1 minutt til. Tilsett eggeplommene én etter én, og bland godt mellom hver tilsetting. Tilsett de tørre ingrediensene i fire omganger, vekselsvis med den våte blandingen, start og slutt med de tørre. Rør inn pecanene.
- 55. I en kjøkkenmaskin med visputstyr og en ren bolle, pisk eggehvitene med kremortartar på middels hastighet til myke topper dannes. Strø over resten av sukkeret (¼ kopp) og pisk til stive topper, totalt ca. 5 minutter. Vend eggehvitene forsiktig inn i røren i tre omganger.
- 66. Hell røren i en kakeform (bundtform) og stek til en kakepinne kommer ut ren, 55–60 minutter. La kaken avkjøle før du snur den ut av formen.
- 77. Til glasuren: Bland melis, bourbon og 2 spiseskjeer vann i en middels bolle. Når kaken er avkjølt, ha på glasuren og dryss over hakkede pecannøtter.