Okse-yakitori
Lær hvordan du lager saftig beef yakitori med denne enkle oppskriften. Perfekt for grillkvelden eller som forrett. En smakfull japansk rett for alle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/2 kopp soyasaus
- 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 2 spiseskjeer sitronsaft
- 1 spiseskje sesamfrø
- 2 spiseskjeer hvitt sukker
- 2 grønne løk, tynne skiver
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 1/2 teskje malt ingefær
- 450 gram sirloinbiff, i terninger
Fremgangsmåte
- 1I en glass- eller plastskål, visp sammen soyasaus, olje, sitronsaft, sesamfrø, sukker, grønn løk, hvitløk og ingefær.
- 2Tre kjøttet på spyd. (Hvis du bruker trespyd, bløtlegg dem i 30 minutter først.) Plasser spyd i en plast- eller glassbeholder som er akkurat stor nok til å romme dem, og hell marinaden over kjøttet, vend på spydet for å dekke godt. Dekk til, og la det stå i kjøleskapet i minst 4 timer.
- 3Forvarm grillen til høy varme, og plasser risten 12,5 cm (5 tommer) over kullene.
- 4Pensle risten med olje, og legg spyd på grillen. Grill i 10 til 15 minutter, vend kabobene av og til for å sikre jevn steking.