Hello Fresh Mobile Banner
Okse-yakitori

Okse-yakitori

Lær hvordan du lager saftig beef yakitori med denne enkle oppskriften. Perfekt for grillkvelden eller som forrett. En smakfull japansk rett for alle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1/2 kopp soyasaus
  • 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
  • 2 spiseskjeer sitronsaft
  • 1 spiseskje sesamfrø
  • 2 spiseskjeer hvitt sukker
  • 2 grønne løk, tynne skiver
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1/2 teskje malt ingefær
  • 450 gram sirloinbiff, i terninger

Fremgangsmåte

  1. 1I en glass- eller plastskål, visp sammen soyasaus, olje, sitronsaft, sesamfrø, sukker, grønn løk, hvitløk og ingefær.
  2. 2Tre kjøttet på spyd. (Hvis du bruker trespyd, bløtlegg dem i 30 minutter først.) Plasser spyd i en plast- eller glassbeholder som er akkurat stor nok til å romme dem, og hell marinaden over kjøttet, vend på spydet for å dekke godt. Dekk til, og la det stå i kjøleskapet i minst 4 timer.
  3. 3Forvarm grillen til høy varme, og plasser risten 12,5 cm (5 tommer) over kullene.
  4. 4Pensle risten med olje, og legg spyd på grillen. Grill i 10 til 15 minutter, vend kabobene av og til for å sikre jevn steking.