Lettkrydret kyllingshawarma
lær hvordan du lager en deilig og enkel chicken shawarma hjemme med denne enkle oppskriften. perfekt for en rask og smakfull middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 spiseskjeer hvit eddik
- 2 spiseskjeer soyasaus
- 2 teskjeer hvitløkpasta, delt
- 1 teskje ingefærpasta
- 1 teskje salt
- 1 teskje malt svart pepper
- 450 gram kyllingbryst uten skinn og ben
- 3 poteter, kuttet i fries
- olje til steking
- 1 spiseskje vegetabilsk olje
- 1 kopp majones
- 8 pitabrød, delt
- 1 kopp sylteagurk
Fremgangsmåte
- 1Bland eddik, soyasaus, 1 teskje hvitløkpasta, ingefærpasta, salt og pepper i en grunn skål. Legg kyllingbrystene i; vend dem slik at de blir dekket av marinaden. La dem marinere i kjøleskapet i minst 30 minutter.
- 2Varm opp 5 centimeter olje i en tykk gryte til 165 grader Celsius. Friter potetene i porsjoner til de er gylne og sprø, ca. 5 minutter. Legg dem på kjøkkenpapir for å renne av.
- 3Varm opp 1 spiseskje vegetabilsk olje i en stor stekepanne over middels varme. Ta kyllingbrystene ut av marinaden og kok dem til de er godt brunet og ikke lenger rosa i midten, ca. 6–8 minutter på hver side. Legg dem på et skjærebrett; skjær dem i tynne strimler.
- 4Bland resten av 1 teskje hvitløkpasta med majones i en bolle.
- 5Smør hvitløksmajones inni pitabrød. Fyll hvert pita med pommes frites, kyllingstrimler og sylteagurk.