Hello Fresh Mobile Banner
Lettkrydret kyllingshawarma

Lettkrydret kyllingshawarma

lær hvordan du lager en deilig og enkel chicken shawarma hjemme med denne enkle oppskriften. perfekt for en rask og smakfull middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 spiseskjeer hvit eddik
  • 2 spiseskjeer soyasaus
  • 2 teskjeer hvitløkpasta, delt
  • 1 teskje ingefærpasta
  • 1 teskje salt
  • 1 teskje malt svart pepper
  • 450 gram kyllingbryst uten skinn og ben
  • 3 poteter, kuttet i fries
  • olje til steking
  • 1 spiseskje vegetabilsk olje
  • 1 kopp majones
  • 8 pitabrød, delt
  • 1 kopp sylteagurk

Fremgangsmåte

  1. 1Bland eddik, soyasaus, 1 teskje hvitløkpasta, ingefærpasta, salt og pepper i en grunn skål. Legg kyllingbrystene i; vend dem slik at de blir dekket av marinaden. La dem marinere i kjøleskapet i minst 30 minutter.
  2. 2Varm opp 5 centimeter olje i en tykk gryte til 165 grader Celsius. Friter potetene i porsjoner til de er gylne og sprø, ca. 5 minutter. Legg dem på kjøkkenpapir for å renne av.
  3. 3Varm opp 1 spiseskje vegetabilsk olje i en stor stekepanne over middels varme. Ta kyllingbrystene ut av marinaden og kok dem til de er godt brunet og ikke lenger rosa i midten, ca. 6–8 minutter på hver side. Legg dem på et skjærebrett; skjær dem i tynne strimler.
  4. 4Bland resten av 1 teskje hvitløkpasta med majones i en bolle.
  5. 5Smør hvitløksmajones inni pitabrød. Fyll hvert pita med pommes frites, kyllingstrimler og sylteagurk.