Kylling innbakt i bacon med pesto
Lær hvordan du lager saftig bacon-innpakket kylling med frisk pesto. En enkel og velsmakende rett som passer til hverdags eller fest.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- Koking spray
- 1/2 teskje løkpulver
- 1/2 teskje hvitløkpulver
- 1/2 teskje krydret salt
- 1/2 teskje nykvernet svart pepper
- 2 kyllinglår med skinn og bein
- 1/4 kopp pesto
- 2 spiseskjeer revet mozzarellaost
- 4 skiver bacon
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Dekk en bakeplate med aluminiumsfolie og spray med matlagingsspray.
- 2Bland løkpulver, hvitløkpulver, krydret salt og pepper i en bolle.
- 3Strø løkpulver og krydderblanding over begge sider av kyllinglårene. Løft opp skinnet for å lage en lomme; fyll lommen med 2 spiseskjeer pesto og 1 spiseskje mozzarellaost. Pakk kyllingen inn med 2 skiver bacon, og bruk baconet til å forsegle lommen. Legg kyllinglårene med sømmen ned på bakeplaten.
- 4Stek i den forvarmede ovnen til en digital termometer som settes inn i kyllingen, nær beinet, viser minst 74 grader Celsius (165 grader Fahrenheit), ca. 1 time.