Piadina (italiensk flatbrød)

Piadina (italiensk flatbrød)

Lær hvordan du lager autentisk italiensk piadina, et deilig flatbrød perfekt for lunsj eller middag. En enkel oppskrift for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 2 kopper hvetemel
  • 1 klype salt
  • 1/2 kopp vann
  • 7 spiseskjeer talg

Fremgangsmåte

  1. 1Bland mel og salt i en stor bolle. Bland inn vann litt etter litt. Gni inn smør til deigen samler seg i en ball.
  2. 2Overfør deigen til en lett melet arbeidsflate; kna til den er glatt og elastisk, ca. 10 minutter. Del deigen i 6 deler; kjevle ut hver del til en tykkelse på 1/16 tomme.
  3. 3Varm opp en tørr, tykk stekepanne eller flat takke over middels høy varme. Stek hver bit til den er gyldenbrun, ca. 2 minutter på hver side.