Bo Luc Lac "Fransk-vietnamesisk Rystet Biff"
Lær hvordan du lager den autentiske bo luc lac, også kjent som french-vietnamese shaking beef. En smakfull hovedrett perfekt for hverdagsmiddag eller helgekos.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- Storfe Marinade:
- 2 ss finhakket hvitløk
- 2 ss østerssaus
- 1 ½ ss hvitt sukker
- 1 ss fiskesaus
- 1 ss sesamolje
- 1 ss soyasaus
- 1 ts hoisinsaus
- 1 ½ pund storfe toppsirloin, skåret i 2,5 cm terninger
- Vinaigrette:
- ½ kopp riseddik
- 1 ½ ss hvitt sukker
- 1 ½ ts salt
- 1 rødløk, tynne skiver
- Dippingsaus:
- 1 lime, presset saft
- ½ ts salt
- ½ ts malt svart pepper
- 2 ss kokende olje
- 2 bunt vannløk, revet
- 2 tomater, tynne skiver
Fremgangsmåte
- 1Visp hvitløk, østerssaus, 1 1/2 spiseskje sukker, fiskesaus, sesamolje, soyasaus og hoisinsaus sammen i en bolle; tilsett storfe. Mariner storfe i kjøleskapet i minst 1 time.
- 2Visp eddik, 1 1/2 spiseskje sukker og 1 1/2 teskje salt sammen i en bolle til vinaigretten er jevn; tilsett løk. Sett i kjøleskapet i 10 minutter for å sylte løken.
- 3Visp limesaft, 1/2 teskje salt og svart pepper sammen i en bolle til dippesausen er jevn. Overfør dippesausen til små serveringsskåler (ramekiner).
- 4Varm opp kokende olje i en wok eller stor stekepanne over høy varme til oljen begynner å ryke; tilsett storfe. Stek i ett lag til storfe er brunt, ca. 2 minutter. Stek og rør (eller "ryst") til storfe er ferdig stekt etter ønske, 2 til 4 minutter.
- 5Legg vannkress på et serveringsfat og topp med tomater. Drypp vinaigretten over tomatene og legg storfe oppå vannkressen; topp med løk. Server dippesausen ved siden av.