Asiatisk hvitløksbiff i terninger (vietnamesisk Bo Luc Lac eller Rystende Biff)
Lær hvordan du lager smakfull asiatisk hvitløksbiff i terninger, også kjent som vietnamesisk bo luc lac eller shaking beef. En enkel oppskrift for en smakfull hovedrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 ½ pund storfe tenderloin, skåret i terninger
- Marinade:
- - 2 spiseskjeer olivenolje
- - 2 spiseskjeer østerssaus (for eksempel Maekrua®)
- - 4 store hvitløksfedd, finhakket, eller mer etter smak
- - 1 spiseskje Cabernet Sauvignon-vin
- - 1 teskje fiskesaus
- - 1 teskje malt svart pepper, eller mer etter smak
- - 1 teskje soyasaus (valgfritt)
- - 1 teskje mørk soyasaus (valgfritt)
- - 2 dråper sesamolje, eller mer etter smak
- Dippingsaus:
- - 1 spiseskje fiskesaus (valgfritt)
- - 1 spiseskje sitronsaft (valgfritt)
- - 1 spiseskje malt svart pepper (valgfritt)
- - 2 spiseskjeer olivenolje
- - 2 spiseskjeer østerssaus (for eksempel Maekrua®)
- - 4 hvitløksfedd, finhakket, eller mer etter smak
Fremgangsmåte
- 1Legg storfebiter i en beholder med lokk. Visp sammen 2 spiseskjeer olivenolje, 2 spiseskjeer østerssaus, 4 finhakkede hvitløksfedd, vin, 1 teskje fiskesaus, 1 teskje svart pepper, soyasaus, mørk soyasaus og sesamolje i en bolle til marinaden er godt blandet; hell den over storfe. La storfe marinere i 10 til 30 minutter.
- 2Visp sammen 1 spiseskje fiskesaus, sitronsaft og 1 spiseskje svart pepper i en bolle til dippesausen er godt blandet.
- 3Varm opp 2 spiseskjeer olivenolje i en wok eller stor stekepanne over høy varme; tilsett storfe og marinaden. Kok og rør godt, sammen med 2 spiseskjeer østerssaus og 4 finhakkede hvitløksfedd, i det varme oljen til storfe er gjennomstekt og sausen begynner å tykne, 5 til 10 minutter. Å tilsette hvitløk flere ganger under kokingen vil gi en bedre smakblanding.
- 4Server storfe sammen med dippesausen.