Hello Fresh Mobile Banner
Vegetarbiryani (Tehri)

Vegetarbiryani (Tehri)

Lær hvordan du lager en deilig vegetable biryani (tehri) med vår enkle oppskrift. Perfekt for vegetarmiddager, full av smak og næring.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 kopper langkornet hvit ris
  • 3 spiseskjeer vegetabilsk olje
  • 1 stor løk, tynne skiver
  • 1/2 teskje spisskummenfrø
  • 2 laurbærblad, brutt i to
  • 2 poteter, delt i fire
  • 2 gulrøtter, delt i fire
  • 1 1/2 teskjeer malt gurkemeie
  • 1 teskje chilipulver, eller mer etter smak
  • 1/2 teskje malt koriander
  • 2 1/2 kopper vann
  • 1 kopp skrelte erter
  • 1 1/2 teskjeer salt, eller etter smak
  • 1 teskje smør
  • 1/2 teskje garam masala

Fremgangsmåte

  1. 1Legg risen i en stor beholder og dekk den med flere centimeter kaldt vann; la den trekke i 20 minutter. Sil av vannet.
  2. 2Varm opp olje i en trykkoker over middels varme. Tilsett løk, spisskummenfrø og laurbærblad; kok og rør til løken er gjennomsiktig, ca. 5 minutter. Rør inn poteter og gulrøtter; kok til de er lett brunet, ca. 5 minutter. Rør inn gurkemeie, chilipulver og koriander; kok til det dufter godt, ca. 1 minutt.
  3. 3Rør forsiktig risen inn i trykkokeren til den er jevnt dekket av olje. Hell i vann og erter. Rør inn salt, smør og garam masala. Lukk lokket og bring til høyt trykk i henhold til produsentens instruksjoner. Kok i 5 minutter. Fjern fra varmen.
  4. 4Slipp ut trykket naturlig i henhold til produsentens instruksjoner. Fluff opp risen med en gaffel.