Vegetarbiryani (Tehri)
Lær hvordan du lager en deilig vegetable biryani (tehri) med vår enkle oppskrift. Perfekt for vegetarmiddager, full av smak og næring.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 kopper langkornet hvit ris
- 3 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 1 stor løk, tynne skiver
- 1/2 teskje spisskummenfrø
- 2 laurbærblad, brutt i to
- 2 poteter, delt i fire
- 2 gulrøtter, delt i fire
- 1 1/2 teskjeer malt gurkemeie
- 1 teskje chilipulver, eller mer etter smak
- 1/2 teskje malt koriander
- 2 1/2 kopper vann
- 1 kopp skrelte erter
- 1 1/2 teskjeer salt, eller etter smak
- 1 teskje smør
- 1/2 teskje garam masala
Fremgangsmåte
- 1Legg risen i en stor beholder og dekk den med flere centimeter kaldt vann; la den trekke i 20 minutter. Sil av vannet.
- 2Varm opp olje i en trykkoker over middels varme. Tilsett løk, spisskummenfrø og laurbærblad; kok og rør til løken er gjennomsiktig, ca. 5 minutter. Rør inn poteter og gulrøtter; kok til de er lett brunet, ca. 5 minutter. Rør inn gurkemeie, chilipulver og koriander; kok til det dufter godt, ca. 1 minutt.
- 3Rør forsiktig risen inn i trykkokeren til den er jevnt dekket av olje. Hell i vann og erter. Rør inn salt, smør og garam masala. Lukk lokket og bring til høyt trykk i henhold til produsentens instruksjoner. Kok i 5 minutter. Fjern fra varmen.
- 4Slipp ut trykket naturlig i henhold til produsentens instruksjoner. Fluff opp risen med en gaffel.