Ingen elting soltørket tomat, hvitløk og basilikumbrød

Ingen elting soltørket tomat, hvitløk og basilikumbrød

Lær hvordan du lager et smakfullt no-knead brød med soltørkede tomater, hvitløk og basilikum. En enkel oppskrift uten behov for kneding, perfekt for enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 3 kopper hvetemel
  • 2 1/4 teskjeer tørrgjær
  • 1 1/2 teskje salt
  • 1 teskje hvitt sukker
  • 1 1/4 kopper varmt vann
  • 1 spiseskje olivenolje
  • 1 spiseskje maismel, eller mer etter behov
  • 1/2 kopp hakkede tørkede soltørkede tomater
  • 1 spiseskje tørket basilikum
  • 2 fedd hvitløk, finhakket

Fremgangsmåte

  1. 1Bland 2 kopper mel, gjær, salt og sukker i en stor bolle. Tilsett varmt vann og olivenolje; rør med en tresleiv til det er godt blandet. Bland sakte inn den resterende koppen med mel til deigen henger sammen og ikke er klissete.
  2. 2Dekk bollen med plastfolie og sett den i kjøleskapet til den har doblet seg i størrelse, omtrent 3 timer.
  3. 3Strø et stekebrett med maisenna.
  4. 4Slå ned deigen og rør inn soltørkede tomater, basilikum og hvitløk med en tresleiv eller med hendene. Form deigen til en avlang form og legg den på det forberedte stekebrettet. La deigen heve i et varmt område i kjøkkenet i 30 minutter.
  5. 5Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
  6. 6Stek i den forvarmede ovnen til brødet er gyldent og sprøtt, ca. 30 minutter.