Pære- og mandeltarte (melke- og glutenfri)
oppskrift på en deilig pære- og mandeltarte som er glutenfri og meierifri, perfekt for allergikere og helsebevisste.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1 1/4 kopper mandelmel
- 1/4 kopp glutenfritt havremel
- 1/2 teskje glutenfritt bakepulver
- 1 egg, pisket
- 1/4 kopp lønnesirup
- 2 spiseskjeer kokosolje, smeltet
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 1/4 teskje havsalt
- 1/4 teskje mandel ekstrakt
- 1 1/2 (16 unser) bokser med pærehalvdeler, avrent og tørket godt
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Smør bunnen av en terteform med løs bunn og kle den med bakepapir.
- 2Bland mandelmel, havremel og bakepulver i en bolle.
- 3Visp egg, lønnesirup, kokosolje, vaniljeekstrakt, salt og mandel- eller bittermandel- ekstrakt sammen i en annen bolle. Vend inn mandelmelblandingen for å danne en klissete deig.
- 4Trykk deigen ut i den forberedte terteformen. Legg pærene oppå.
- 5Stek i den forvarmede ovnen til de er gyldne, ca. 22 til 25 minutter.