Pære- og mandeltarte (melke- og glutenfri)

Pære- og mandeltarte (melke- og glutenfri)

oppskrift på en deilig pære- og mandeltarte som er glutenfri og meierifri, perfekt for allergikere og helsebevisste.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1 1/4 kopper mandelmel
  • 1/4 kopp glutenfritt havremel
  • 1/2 teskje glutenfritt bakepulver
  • 1 egg, pisket
  • 1/4 kopp lønnesirup
  • 2 spiseskjeer kokosolje, smeltet
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 1/4 teskje havsalt
  • 1/4 teskje mandel ekstrakt
  • 1 1/2 (16 unser) bokser med pærehalvdeler, avrent og tørket godt

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Smør bunnen av en terteform med løs bunn og kle den med bakepapir.
  2. 2Bland mandelmel, havremel og bakepulver i en bolle.
  3. 3Visp egg, lønnesirup, kokosolje, vaniljeekstrakt, salt og mandel- eller bittermandel- ekstrakt sammen i en annen bolle. Vend inn mandelmelblandingen for å danne en klissete deig.
  4. 4Trykk deigen ut i den forberedte terteformen. Legg pærene oppå.
  5. 5Stek i den forvarmede ovnen til de er gyldne, ca. 22 til 25 minutter.