Tonkatsu Shoyu Ramen (svinekjøttkotelett med soyasaus i ramen)

Tonkatsu Shoyu Ramen (svinekjøttkotelett med soyasaus i ramen)

Lær hvordan du lager autentisk tonkatsu shoyu ramen med saftig svinekjøtt, smakfull soyasausbuljong og nudler. Perfekt for ramen-elskere!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 egg
  • 1 ½ teskje spicy sesamolje
  • 2 skiver (1x3 tommer) uten ben av svinekotelett
  • 2 spiseskjeer olivenolje, delt
  • 1 spiseskje svarte sesamfrø, delt
  • 2 blader fersk basilikum, hakket, delt
  • 1 blad fersk salvie, hakket, delt
  • 1 (85 grams) pakke instant ramen-nudler (som Shirakiku®), krydderposen kastes
  • 3 spiseskjeer tørket, revet kombu
  • 1 ¾ spiseskje bonito-suppebase (som Hondashi®)
  • 1 ¾ spiseskje soyasaus (shoyu)
  • ½ teskje hvit misopasta med dashi
  • Topping:
  • 4 skiver (ca. 1/3 tomme) av fiskepastepinner (naruto)
  • 1 spiseskje tonkatsusaus
  • 1 spiseskje sushi-ingefær (shoga), finhakket
  • 1 grønn løk, tynne skiver
  • En klype malt svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Fyll en liten kjele halvfull med vann. Kok opp; tilsett egg og kok i 15 minutter. Sil av vannet. Skyll eggene i kaldt vann og la dem avkjøle.
  2. 2Hell sesamolje i en stor stekepanne. Legg i svineskiver. Dekk svinekjøttet med halvparten av olivenoljen, sesamfrø, basilikum og salvie. Snu kjøttet og dekk det med resten av olivenoljen, sesamfrø, basilikum og salvie.
  3. 3Kok svinekjøttet, dekket, på middels lav varme til det er jevnt brunt på undersiden, ca. 5 minutter. Snu kjøttet og fortsett å koke til den andre siden er brun, ca. 5 minutter til. Ta av varmen.
  4. 4Kok opp en stor kjele med vann. Tilsett ramen-nudler; kok i 3 minutter. Sil av vannet i en sil som står i vasken; skyll nudlene til vannet er klart. Sett nudlene tilbake i kjelen.
  5. 5Rør inn kombu, bonito-buljong, soyasaus og misopasta i nudlene. Kok opp, mens du rører med spisepinner, på middels varme til misopastaen er oppløst, 3 til 5 minutter. Overfør nudlene til en bolle.
  6. 6Skrell egget og del det i to på langs. Topp nudlene med egg, svineskiver og fiskepaste. Pynt med tonkatsusaus, ingefær, grønn løk og svart pepper.