Tonkatsu Shoyu Ramen (svinekjøttkotelett med soyasaus i ramen)
Lær hvordan du lager autentisk tonkatsu shoyu ramen med saftig svinekjøtt, smakfull soyasausbuljong og nudler. Perfekt for ramen-elskere!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 egg
- 1 ½ teskje spicy sesamolje
- 2 skiver (1x3 tommer) uten ben av svinekotelett
- 2 spiseskjeer olivenolje, delt
- 1 spiseskje svarte sesamfrø, delt
- 2 blader fersk basilikum, hakket, delt
- 1 blad fersk salvie, hakket, delt
- 1 (85 grams) pakke instant ramen-nudler (som Shirakiku®), krydderposen kastes
- 3 spiseskjeer tørket, revet kombu
- 1 ¾ spiseskje bonito-suppebase (som Hondashi®)
- 1 ¾ spiseskje soyasaus (shoyu)
- ½ teskje hvit misopasta med dashi
- Topping:
- 4 skiver (ca. 1/3 tomme) av fiskepastepinner (naruto)
- 1 spiseskje tonkatsusaus
- 1 spiseskje sushi-ingefær (shoga), finhakket
- 1 grønn løk, tynne skiver
- En klype malt svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Fyll en liten kjele halvfull med vann. Kok opp; tilsett egg og kok i 15 minutter. Sil av vannet. Skyll eggene i kaldt vann og la dem avkjøle.
- 2Hell sesamolje i en stor stekepanne. Legg i svineskiver. Dekk svinekjøttet med halvparten av olivenoljen, sesamfrø, basilikum og salvie. Snu kjøttet og dekk det med resten av olivenoljen, sesamfrø, basilikum og salvie.
- 3Kok svinekjøttet, dekket, på middels lav varme til det er jevnt brunt på undersiden, ca. 5 minutter. Snu kjøttet og fortsett å koke til den andre siden er brun, ca. 5 minutter til. Ta av varmen.
- 4Kok opp en stor kjele med vann. Tilsett ramen-nudler; kok i 3 minutter. Sil av vannet i en sil som står i vasken; skyll nudlene til vannet er klart. Sett nudlene tilbake i kjelen.
- 5Rør inn kombu, bonito-buljong, soyasaus og misopasta i nudlene. Kok opp, mens du rører med spisepinner, på middels varme til misopastaen er oppløst, 3 til 5 minutter. Overfør nudlene til en bolle.
- 6Skrell egget og del det i to på langs. Topp nudlene med egg, svineskiver og fiskepaste. Pynt med tonkatsusaus, ingefær, grønn løk og svart pepper.