Beste bokhvete salat
oppskrift på en frisk og næringsrik bokhvete salat, perfekt for sommermåltider og sunn kosthold. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 kopper vann
- 1 kopp bokhvete
- 1 lime, presset
- 1 rød løk, hakket
- 1 tomat, hakket
- 1/2 kopp hakkede Kalamata-oliven uten stein
- 1 bunt fersk mynte, hakket
- 1/2 bunt fersk dill, hakket
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 1 spiseskje risvineddik
- 1 teskje malt spisskummen
- salt og nykvernet svart pepper etter smak
- 1/3 kopp fetaost
Fremgangsmåte
- 1Bland vann og bokhvete i en kjele; kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke til vannet er absorbert, ca. 10 minutter.
- 2Hell limesaft i en bolle; tilsett løk, tomat, Kalamata-oliven, mynte og dill. Rør inn olivenolje, risvineddik, spisskummen, salt og pepper. Tilsett bokhvete og rør til alle ingrediensene er godt blandet. Topp med fetaost.