Asiatisk tunfisk med posjert egg
Lær hvordan du lager en smakfull asiatisk tunfisk med posjert egg. En enkel og rask oppskrift som passer til en deilig hovedrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 2
hovedrett
Ingredienser
- Tuna:
- 1 teskje finhakket rødløk
- 1 teskje finhakket rød paprika
- 1 spiseskje frosne erter, tint
- 1 teskje finhakket fersk ingefær
- 1 teskje revet gulrot
- Salt og pepper etter smak
- 1 boks (ca. 140 g) Bumble Bee® hvit albacore tunfisk i vann, drenert og i biter
- Dressing:
- 1/2 teskje sesamolje
- 1 spiseskje krydret riseddik
- 1 teskje ferskpresset limejuice
- 1/4 teskje sriracha-chilisaus med hvitløk
- 1 spiseskje hvit eddik
- Tilbehør:
- 2 store friske egg
- 1 engelskmuffin, delt og ristet
- Garnityr:
- Hakket koriander
- Valgfritt: svarte sesamfrø
Fremgangsmåte
- 1Plasser den røde løken, rød paprika, erter, ingefær, gulrøtter, salt og pepper i en middels stor bolle. Rør sammen, og vend deretter inn tunfisken.
- 2I en liten bolle, visp sammen sesamolje, riseddik, limesaft og Sriracha(R). Hell over tunfiskblandingen og vend forsiktig, slik at du unngår å ødelegge tunfisken.
- 3Tilsett en spiseskje eddik i en kjele med lettsaltet vann og la det småkoke, ikke koke kraftig (du vil se små bobler i vannet). Knekk hvert egg i en ramekin. Rør i vannet i en bred sirkel (som en virvel), og slipp deretter egget forsiktig i vannet; gjenta for det andre egget. Poach eggene på lav varme i 4-5 minutter for myke plommer. Ta eggene opp med en hullsleiv og legg dem på et tørkepapir for å renne av.
- 4For å servere, legg en halv engelskmuffin på tallerkenen, topp med halvparten av tunfiskblandingen, plasser et poached egg oppå, og dryss med hakket koriander og svarte sesamfrø.