Krydret ovnsbakt blomkål og labneh-spread med fersk rosmarin

Krydret ovnsbakt blomkål og labneh-spread med fersk rosmarin

lær hvordan du lager en smakfull og enkel spicy ovnsbakt blomkål med kremet labneh og frisk rosmarin. perfekt for forrett eller lett middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 middels stor blomkålshode, kjernet og delt i 2 cm store buketter
  • 8 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje, delt
  • 1 teskje havsalt, pluss mer etter smak
  • 1 kopp labnehost
  • 2 spiseskjeer ferskpresset sitronjuice, pluss en sitronbåt til servering
  • 2 teskjeer chiliolje
  • 1 teskje finhakket hvitløk
  • 2 spiseskjeer finhakket fersk rosmarin
  • 1/2 teskje nykvernet hvit pepper
  • Reynolds Wrap® aluminiumsfolie

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
  2. 2I en liten bolle, vend blomkålbuketter med 2 spiseskjeer olivenolje og 1 teskje havsalt.
  3. 3Lag en aluminiumsfoliepakke ved å brette en 50 cm lang Reynolds Wrap®-folie i to, og deretter brette sidene flere ganger. Forsiktig, skje blomkålen inn i pakken og brette toppen flere ganger for å forsegle. Sett på et stekebrett med kant og stek i 25 til 30 minutter, eller til blomkålen er mør med gaffel (vær forsiktig når du åpner foliepakken – dampen inni vil være veldig varm).
  4. 4I en food processor, puls for å blande den rørte blomkålen, labneh, 1/4 kopp olivenolje, sitronsaft, chiliolje og hvitløk, og kjør deretter i 1 minutt eller til blandingen er glatt. Smak til og tilsett mer salt om nødvendig.
  5. 5Ha spredningen i en serveringsskål. Topp med fersk rosmarin, de resterende 2 spiseskjeene olivenolje, og en skvis sitron. Server med ristet flatbrød i trekantformer.